ΑθλητικάΕλλάδα

EURO 2020: Το μοναδικό σενάριο πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδας

Η νίκη επί της Βοσνίας μπορεί να έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον, αλλά ως εκεί αφού η νίκη της Φινλανδίας απέναντι στην Αρμενία με 3-0 νωρίτερα χθες, αφαίρεσε και τις μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση μέσω του 10ου ομίλου.

Η Ελλάδα έχει οκτώ βαθμούς έναντι 15 των Φινλανδών και απομένουν δυο αγώνες άρα δεν γίνεται να τους φτάσει στην προνομιούχο δεύτερη θέση.

Παρ’όλα αυτά, υπάρχει ακόμα σενάριο -έστω και ακραίο- που την κρατάει ζωντανή για πρόκριση στην τελική φάση μέσω του Nations League, στο οποίο συμμετείχε στη League C και κατέλαβε την τρίτη θέση στον όμιλό της, πίσω από Φινλανδία και Ουγγαρία και μπροστά από την Εσθονία.

Αυτό τη φέρνει στην 33η θέση της συνολικής κατάταξης των ομάδων στο Nations League και στην 9η θέση των ομάδων που βρίσκονταν στη League C της διοργάνωσης.

Τί ρόλο παίζει αυτό θα αναρωτηθεί κανείς… Στη League C, λοιπόν, έχουμε τις Σκωτία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Ουγγαρία και Ρουμανία μπροστά από την Ελλάδα. Ορίστε λοιπόν τι πρέπει να συμβεί, ώστε η Εθνικής μας ομάδα να βρεθεί στα playoffs του Μαρτίου και να παλέψει για ένα εισιτήριο που οδηγεί στο Euro 2020. Υπενθυμίζεται ότι μέσω του Nations League δίνονται τέσσερα εξτρά εισιτήρια για την τελική φάση, ένα για κάθε γκρουπ (Α League, B League, C League, D League).

protothema.gr

Back to top button