Δημήτρης Σαββόπουλος: «Πολιτική βούληση για να γίνει το μεγάλο έργο της Σήραγγας της Κλεισούρας» (βίντεο)

Το μεγάλο έργο της Σήραγγας της Κλεισούρας συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο της Τετάρτης, μετά από εισήγηση της περιφερειακής αρχής. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την Εορδαία, το Αμύνταιο και την Καστοριά, με πολλά οφέλη και για τις τρεις περιοχές.
«Υπάρχει η πολιτική βούληση για αυτό και παίρνουμε απόφαση περιφερειακού συμβουλίου και πιστεύω ότι από αυτό το έργο θα ωφεληθεί όλη η περιφέρεια. Θα λάβουμε απόφαση να εντάξουμε το έργο στον άξονα 7 της πρόσκλησης που θα βγάλει η περιφερειακή αρχή, μέσω μιας μελέτης που θα φέρει ένα έργο ύψους 70 εκ. ευρώ. Η μελέτη στοίχησε 2.400.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε το 2012 από το προηγούμενο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης», τόνισε σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος που ήταν ο εισηγητής.
Η σήραγγα Κλεισούρας, με βάση τον αντιπεριφερειάρχη, θα έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή, συνδέοντας τον οδικό άξονα Κορομηλιά Κρυσταλλοπηγή αλλά και το κομμάτι Νίκη – ΦΥΡΟΜ. Θα ενώσει τρεις διαφορετικές περιοχές, την Καστοριά, την Εορδαία και το Αμύνταιο με τη Φλώρινα και την Κοζάνη, κάνοντας επίσης ασφαλέστερη μεταφορά εμπορευμάτων, πιο ασφαλή πρόσβαση στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο , ενώ θα δώσει τουριστική ώθηση στην περιοχή, κάνοντας ευκολότερη την πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Καστοριάς.
Ο κ. Σαββόπουλος ζήτησε ομόφωνη απόφαση για ένα μεγάλο έργο που θα ωφελήσει την περιοχή, με τον ίδιο να απαντάει πως πρόκειται για σημαντική παρέμβαση 10.5 χιλιομέτρων και 1362 μέτρων μήκους σήραγγας. Διευκρίνισε ότι ο άξονας 7 έχει 53 εκ. ευρώ και δεν υπάρχει άλλη ώριμη μελέτη και το έργο εφόσον γίνει θα είναι ανταποδοτικό για όλη την περιοχή.

e-ptolemeos.gr

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.