ΕκδηλώσειςΚαστοριά

3D προβολές στις προσόψεις κτιρίων προτείνει μεταξύ άλλων για τα Χριστούγεννα ο Αλέξανδρος Ταμήλιας (βίντεο)

Διασυνδεδεμένα Θεματικά Εορταστικά Πάρκα Μικρής Κλίμακας για της Γιορτές των Χριστουγέννων και τα Ραγκουτσάρια
Προτείνουμε για την περίοδο της συγκεκριμένης εορταστικής περιόδου την δημιουργία πρωτότυπων θεματικών εορταστικών πάρκων μικρής κλίμακας (γνωστά και ως χωριά του Αι Βασίλη).
Οι περιοχές που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σταδιακά είναι οι πλατείες Ομονοίας (η οποία μπορεί να έχει κομβικό ρόλο), Ντολτσού, Απόζαρι και Μακεδονομάχων.
Τα θεματικά εορταστικά πάρκα θα μπορούσαν να συνδεθούν με συγκεκριμένες διαδρομές (δρόμους – σκαλοστάσια) κατάλληλα διαμορφωμένες, αναδεικνύοντας παράλληλα την πλούσια ιστορία της πόλης μας, την πολιτιστική κληρονομιά, τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, τα αρχοντικά, τις βυζαντινές και μετα-βυζαντινές εκκλησίες κ.α.
Σειρά από δρώμενα σε συνεργασία με Φορείς και Συλλόγους και Φορέων της περιοχής μας μπορούν να πλαισιώσουν τα θεματικά πάρκα αλλά και τις διαδρομές – μονοπάτια.
Τα θεματικά πάρκα και οι διαδρομές μελλοντικά πέρα από τις κλασικές συμβατικές υποδομές θα μπορούσαν να εμπλουτιστούν:
με 3D προβολές πρωτότυπων ταινιών μικρού μήκος πάνω στις προσόψεις επιλεγμένων κτιρίων και με συγκεκριμένη θεματολογία.
με έξυπνους ηλεκτρονικούς οδηγούς (smart guides)
με έξυπνα παιχνίδια διαδρομών
με έξυπνο φωτισμό
με αισθητική αναβάθμιση των σκαλοστασίων – διαδρομών κ.ά.
Μακροχρόνια πολλές από τις υποδομές που θα δημιουργηθούν σταδιακά μπορούν να αξιοποιηθούν και σε άλλες χρονικές περιόδους (πχ. Πάσχα) και ίσως κάποιες ενδεχομένως σε μόνιμη βάση ως τουριστικές υπηρεσίες.
Γενικότερος στόχος ενός τέτοιου εγχειρήματος θα ήταν η μόνιμη τουριστική αναβάθμιση των συγκριμένων περιοχών – διαδρομών σε όλη τη διάρκεια του έτους και η ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου μας.
τελευταία ευκαιρία

 

Back to top button