ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Πανεπιστήμιο Καστοριά: Μεγάλη η επιτυχία της IEEE Day 2019 (φωτογραφίες)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Φοιτητικό Παράρτημα του IEEE του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά γιόρτασε την ίδρυση του παγκόσμιου οργανισμού τεχνολογίας ΙΕΕΕ και διοργάνωσε το IEEE Day 2019 Kastoria.

Το IEEE Day είναι μία γιορτή αφιερωμένη στους μηχανικούς και στα μέλη του IEEE σε όλο τον κόσμο. Το θέμα της ημέρας ήταν “Leveraging Technology for a Better Tomorrow” και φέτος ήταν ο δέκατος χρόνος που γιορτάστηκε αυτό το ιστορικό γεγονός.

Η φετινή αυτή δράση στέφθηκε με επιτυχία καθώς πολλοί πρωτοετείς φοιτητές ήρθαν σε επαφή με το πνεύμα και τις δράσεις του φοιτητικού παραρτήματος. Στόχος της ημέρας αυτής ήταν να ανοίξουν οι πόρτες του ερευνητικού εργαστηρίου πληροφορικής,όπου στεγάζεται η ομάδα από την ίδρυση της και να προσκληθεί όλο το φοιτητικό σύνολο σε μια ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της καθώς και να γίνει μια ενημέρωση σχετικά με το IEEE, το Women in Engineering και τις δραστηριότητες του φοιτητικού παραρτήματος. Ακόμα, παρουσιάστηκαν τεχνολογικά θέματα στα οποία δραστηριοποιείται το φοιτητικό παράρτημα όπως το Arduino και το Raspberry Pi, μια εφαρμογή για τη δημιουργία ενός έξυπνου εργαστηρίου (Smart Lab) με IoT (Διαδίκτυο των Πραγμάτων) υλοποιήσεις και εφαρμογές που έχουν σχέση με Augmented Reality και Virtual Reality.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με το Φοιτητικό Παράρτημα του ΙΕΕΕ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη. Τέλος, διαδραματίστηκε Workshop με θέμα το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, το οποίο είχε μεγάλη συμμετοχή από φοιτητές.

Back to top button