Καστοριά

Η Μ. Αντωνίου στις επισκέψεις του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες)

Στις 18 & 19 Οκτωβρίου 2019 είχαμε την τιμή και ευλογία να υποδεχτούμε στη Θεσσαλονίκη τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Βυζαντινή Θεσσαλονίκη.
Ο Πατριάρχης, εγκαινίασε το νέο, σύγχρονο και περιβαλλοντικά φιλικό κτήριο των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο διαθέτει τη μεγαλύτερη γεωθερμική εγκατάσταση δημοσίου κτηρίου στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται στα κορυφαία πράσινα κτήρια της χώρας.
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Βλατάδων καθώς και το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του Νοσοκομείου και τα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής του Ευθύμη Βαρλάμη, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό.
Το απόγευμα της Παρασκευής ο Παναγιώτατος επισκέφτηκε το Διοικητήριο, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Καράογλου και είχα την μεγάλη τιμή να τον υποδεχτώ και να τον καλωσορίσω στο Γραφείο Μακεδονίας του Πρωθυπουργού.
Τον ευχαρίστησα για την επίσκεψή του, του μετέφερα τις ευχές και το σεβασμό του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Πολιτισμός μας, η ανάδειξη του οποίου αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης, ειρήνης και φιλίας των λαών, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο ως αντικείμενο μελέτης του παρελθόντος, αλλά κυρίως ως έμπνευση για το παρόν και το μέλλον.

 

 

 

Back to top button