Η Ελλ. Ομοσπονδία Γούνας για σύσκεψη και την Ετήσια Γενική Συνέλευση Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας  συμμετείχε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση (Annual General Meeting 2019) της  Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας (International Fur Federation), που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη 16-19   Οκτωβρίου του 2019.

Στις εργασίες της συνέλευσης συμμετείχαν από την πλευρά της Ε.Ο.Γ. ο Πρόεδρος  Δημήτρης  Κοσμίδης, ο Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων  Γουνοφόρων Ζώων κ. Σάκης Λάγγας , ο Ταμίας  της Ομοσπονδίας  Χρήστος Κουφογιάννης, το μέλος της ΕΟΓ και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Φαίδων Γκιάτας και  η Σύμβουλος Επικοινωνίας της Ε.Ο.Γ.  κα. Αθηνά Δίτσιου.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης το κλιμάκιο της Ε.Ο.Γ. ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο κλάδος της ελληνικής γουνοποιίας, αλλά και για τις προγραμματισμένες δράσεις οι οποίες έχουν ως σκοπό την επίλυση των προβλημάτων, την ενδυνάμωση, την προβολή και την προώθηση του προϊόντος της γούνας.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθούν προς την δημοσιότητα αποσπάσματα του Συνεδρίου και των δράσεων που γίνονται από πλευράς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας για την προώθηση και προβολή της Παγκόσμιας Γουνοποιίας.

«Έχει δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα κατά της φυσικής γούνας τα τελευταία χρόνια. Προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ  πως υπάρχουν άνθρωποι που “αγωνίζονται” για να φοράμε πλαστικά ενδύματα, τη στιγμή μάλιστα που γίνονται προσπάθειες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, να καταργηθεί κάθε τι το πλαστικό.  Όσον αφορά τους οίκους μόδας που ισχυρίζονται πως για περιβαλλοντολογικούς λόγους δεν χρησιμοποιούν τη φυσική γούνα, θα αρκεστώ να πω πως το πλαστικό απλώς τους βγαίνει πιο φθηνό. Η φυσική γούνα είναι ένα 100% οικολογικό προϊόν, φιλικό προς το περιβάλλον και με διάρκεια χρόνου», δήλωσε ο κ. Κοσμίδης

Σύσκεψη στην Π.Ε. Καστοριάς  για τα προβλήματα του κλάδου της γούνας

Το Σάββατο19 Οκτωβρίου  2019, στην Αίθουσα Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή σύσκεψη με σκοπό να συζητηθούν τα «Προβλήματα του κλάδου της Γούνας».

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης,  ο Αντιπεριφερειάρχης  Καστοριάς  κ. Δημήτρης  Σαββόπουλος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ.Μ. κα. Ευφροσύνη Ντιό, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Δημήτρης Κοσμίδης  πολιτικοί φορείς της Π.Ε. Καστοριάς και  εκπρόσωποι του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Κασαπίδης, μεταξύ των άλλων, ενημέρωσε πως  στη νέα προγραμματική περίοδο, ο κλάδος της γούνας θα ενσωματωθεί  στο ΠΕΠ της Περιφέρειας.

Σε συνέχεια των ενεργειών για την ενδυνάμωση της ελληνικής γουνοποιίας την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, στην οποία θα συμμετάσχουν τα Πρωτοβάθμια Όργανα και η Περιφέρεια.

«Είναι γνωστό πως ο κλάδος μας έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα. Σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να τα εκμηδενίσουμε. Με συντονισμένες ενέργειες και με τη συνεργασία όλων των φορέων πιστεύω πως στο τέλος θα έχουμε θετικά αποτελέσματα για τον κλάδο» , ήταν το σχόλιο του κ. Κοσμίδη.