Καστοριάφωτορεπορτάζ

Στενό του συνεργάτη χειροτόνησε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών (φωτογραφίες – βίντεο)

Τον επί τρία χρόνια συνεργάτη του και εισηγητή του γραφείου της Πρωτοσυγκελλίας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών χειροτόνησε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών

Με πανηγυρικό χαρακτήρα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αρτεμίου στο Παγκράτι προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεών.

Κατά την εορτή τέλεσε και την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου της πρωτοσυγκελλίας π. Δημητρίου Μανώλη.

«Δεν υπάρχει κληρικός στην Αρχιεπισκοπή να μην σε αγάπησε» τόνισε στην ομιλία του για τον π. Δημήτριο ενώ πρόσθεσε «Υπήρξες μια ανάπαυση και μια παρηγοριά στις πάνω από 300 φορές που λειτουργήσαμε μαζί».

Σε άλλο σημείο είπε για την ιερωσύνη ότι

«Το μεγαλύτερο σχολείο στη ζωή του κληρικού είναι το ιερό θυσιαστήριο» και τέλος ευχήθηκε στον νέο ιερέα «Να είσαι αγγελιοφόρος της αγάπης του Θεού».

Στο τέλος ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι μετά τις 16 Νοεμβρίου, πρώτα ο Θεός, θα τοποθετηθεί ο Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος στη θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Στο εκκλησίασμα παρευρέθηκαν και μοναχές από την ιερά μόνη Νταού Πεντέλης και πλήθος κόσμου που γέμισε τον ναό από το πρωί τόσο για να γιορτάσουν τον άγιο Αρτέμιο όσο και να εκδηλώσουν την αγάπη τους στον νέο κληρικό της Αρχιεπισκοπής.

Γιώργος Φερδής – Θεολόγος – Δημοσιογράφος 

 

Back to top button