Καστοριά

Ταινία μικρού μήκους από το Δημοτικό Σχολείο Κορησού (βίντεο)


Με τη λήξη του σχολικού έτους 2018-2019, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ. Στεφανία  Κωνσταντίνου Δασκάλα της Ε Τάξης και κ. Χρυσόστομος Πατωνίδης εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής συνέλαβαν και πραγματοποίησαν την ιδέα να γυριστεί μια ταινία μικρού μήκους με θέμα το ρόλο της Τάξης στην αποδοχή μαθητών με που αντιμετωπίζουν διάφορα θέματα.
Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των γονέων συμμετείχαν όλες οι μαθητές και οι μαθήτριες και η παραπάνω ταινία επίσης με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων θα σταλεί στους εγκεκριμένους από το ΥΠΑΙΘ πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς Δράμας και  Ολυμπίας.

Ο Παύλος 11 χρονών , μετά από μια μετακόμιση της οικογένειάς του, αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο. Ένα παιδί με ψυχικά τραύματα που αντιμετωπίζει προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας, βρίσκει καταφύγιο στο καινούριο του σχολείο, την καινούρια του τάξη και αποκτά μια πραγματική οικογένεια. ( Η ιστορία της Ταινίας και τα πρόσωπα , ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και ανήκει στην Κατηγορία  Μυθοπλασίας).

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες μας για τη συνεργασία και το υπέροχο αποτέλεσμα , τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς για την πραγματοποίηση του προγράμματος και τον κύριο Ηλία Κόλκα που εθελοντικά ανέλαβε τις λήψεις και το μοντάζ.

 

Back to top button