ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά – Εκδήλωση: “Τα μηνύματα που εκπέμπει το ΟΧΙ του ’40”

Ο Δήμος Καστοριάς και η Ένωση Κυπρίων Ν. Καστοριάς σας προσκαλούν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, στην ομιλία με θέμα: «ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ’40», στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00.

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Άγγελος Συρίγος, βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Α’ Αθηνών, καθηγητής Πάντειου Πανεπιστημίου και Κωσταντίνος Ευσταθίου, βουλευτής ΕΔΕΚ της Κύπρου.

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο εκπαιδευτικός, Χρήστος Τσακνάκης.

 Λίγα λόγια για τους ομιλητές

Ο Άγγελος Συρίγος είναι νομικός, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέας Δημοκρατία. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, αποφοίτησε το 1988 από το νομικό τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, όπου ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Νομικής το 1994. Από το 2002 διδάσκει διεθνές δίκαιο και εξωτερική πολιτική στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Εργάστηκε ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναθεώρηση της νομοθεσίας στο Μαυροβούνιο και στο Αζερμπαϊτζάν (1999-2002), ενώ έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής στο Υπουργείο Εσωτερικών (Αύγουστος 2012-Απρίλιος 2015).

Έχει συγγράψει διάφορα άρθρα και βιβλία, μεταξύ άλλων το 1998 το «The status of the Aegean Sea according to international law», το 2006 το «Σχέδιο Ανάν, κληρονομιές του παρελθόντος και προοπτικές του μέλλοντος», το 2015 τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και τον Ιανουάριο του 2019 το βιβλίο «Η Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό Ζήτημα».

 Ο Κωστής Ευσταθίου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1961. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών στο Βέλγιο και στο δίκαιο του ανταγωνισμού στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, απέκτησε προδιδακτορικό δίπλωμα (D.E.A.) στο ευρωπαϊκό δίκαιο του ανταγωνισμού στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών. Εργάζεται ως δικηγόρος από το 1990.

Διετέλεσε μέλος της Νεολαίας Δώρου Λοΐζου και της Σοσιαλιστικής Νεολαίας ΕΔΕΝ. Την περίοδο των σπουδών του οργανώθηκε στον Αγώνα Αθήνας. Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΦΕΚ Αθηνών. Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Λατσιών και στις Δημοτικές εκλογές του 2001 εκλέχθηκε Δήμαρχος Λατσιών.

Την περίοδο 2012-2015 ήταν δεύτερος αντιπρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών-ΕΔΕΚ, ενώ από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Μάιο του 2017 ήταν αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2016 εκλέχθηκε βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών-Ε.Δ.Ε.Κ.

Ως βουλευτής, είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού και της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Εκσυγχρονισμό του Κανονισμού της Βουλής. Επιπρόσθετα, είναι αναπληρωματικό μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Back to top button