ΚαστοριάΠρόσωπα

Donna Nueva: Τώρα η Καστοριά έχει το δικό της κατάστημα ρούχων για plus size (φωτογραφίες)

Όλα ξεκίνησαν 30 χρόνια πριν. Η κυρία Ευφροσύνη Λέκκα μαζί με τον σύζυγό της και τα 2 τους παιδιά , τον Στέργιο και τη Βιργινία (9 και 7 χρόνων αντίστοιχα) , αφήνουν το σπίτι τους στους Μανιάκους και μεταναστεύουν στη Γερμανία, αναζητώντας  μια καλύτερη ζωή. Τα όνειρά τους στεγάζονται σε μια περιοχή κοντά στη Νυρεμβέργη και μετά από σκληρή κι αδιάκοπη δουλειά, οι κόποι τους καρποφορούν. Ανοίγουν  ένα εστιατόριο σε μεγάλο αθλητικό κέντρο, με ελληνική και γερμανική κουζίνα και οι δουλειές τους πάνε περίφημα!

Έλα όμως που η σπίθα του νόστου για την πατρίδα σιγοκαίει όλα αυτά τα χρόνια και ο νους της κυρίας Φρόσως δε λέει να μετοικήσει μόνιμα στη χώρα που τους φιλοξένησε! Εικόνες της πατρίδας χορεύουν συνεχώς στη μνήμη της κι ενισχύονται κάθε καλοκαίρι , καθώς η οικογένεια έρχεται αδιαλείπτως για διακοπές στην Καστοριά. Τα παιδιά φοιτούν σε ελληνικά σχολεία και η κ. Φρόσω κάθε καλοκαίρι επί 30 χρόνια αγοράζει από τα βιβλιοπωλεία της Καστοριάς  βιβλία Ψυχολογίας και Φιλοσοφίας και διαβάζει ακατάπαυστα τους αγαπημένους της συγγραφείς  στην ελληνική γλώσσα, όπου κι αν βρεθεί.

Το 2010 κι ενώ όλη η Ελλάδα μεταναστεύει στη Δυτική  Ευρώπη λόγω κρίσης, ο γιος της Στέργιος την εγκαταλείπει κι  έρχεται να αναζητήσει δουλειά στην πατρίδα του . Μένει 2 χρόνια στην Καστοριά και μετά φεύγει για την Αθήνα, όπου ζει μέχρι σήμερα.

Μια βροχερή μέρα του Αυγούστου στάθηκε η αφορμή για να μετοικήσει στη γενέτειρα πόλη και η κυρία Φρόσω. Η βροχή διέκοψε τα ψώνια στη λαϊκή , το ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ που βλέπει σε ένα άδειο κατάστημα στο Εμπορικό Κέντρο, όπου πήγε για καφέ, πυροδοτεί τη νοσταλγία που ένιωθε όλα αυτά τα χρόνια και παίρνει τη μεγάλη απόφαση! Γυρίζει μόνιμα στην Καστοριά και ανοίγει ένα πολύ όμορφο κατάστημα με ρούχα για εύσωμες γυναίκες. Εκεί που η μόδα και η κομψότητα ντύνουν τις γυναίκες που φορούν μεγαλύτερα μεγέθη και η υψηλή ποιότητα συναντά τις πολύ προσιτές τιμές! Εκεί που τα καλόγουστα ρούχα και τα αξεσουάρ  ανανεώνονται συνεχώς! Στον 1ο όροφο του  Εμπορικού Κέντρου. Εκεί που η ταμπέλα γράφει Donna Nueva!  Νέα Γυναίκα!

Οι φίλοι της αναρωτιούνται γιατί άφησε την εύρωστη οικονομικά Γερμανία κι επέστρεψε στην Καστοριά! Η κ. Φρόσω όμως ξέρει πολύ καλά τον λόγο! Γιατί η σκέψη της ήταν συνέχεια εδώ… Δεν μπόρεσε ποτέ να την “κλέψει”  η ξενιτιά!

 

Back to top button