ΕλλάδαΚαστοριά

Με έχουν καλέσει 71 φορές στο τηλέφωνο – Παίρνω πίσω και δεν το σηκώνουν. Ποιοι είναι;

Οι “βουβές” τηλεφωνικές κλήσεις αυξάνονται γεωμετρικά το τελευταίο διάστημα αναστατώνοντας καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας

“Ποιος ήταν στο τηλέφωνο;”. “Δεν ξέρω, δεν είπαν τίποτα και το έκλεισαν”. Καθημερινοί διάλογοι σε χιλιάδες σπίτια σε όλη την Ελλάδα του 2019. Σκηνές που είχαμε ζήσει μέχρι και την δεκαετία του ’90, πριν μπουν στην ζωή μας τα κινητά, επιστρέφουν και έχουν γίνει πλέον ο εφιάλτης για χιλιάδες οικογένειες.

Στην “αγνή” εποχή το να σε καλούν στο τηλέφωνο και να μην ακούς τον συνομιλητή σου σήμαινε τρία πράγματα, κακή σύνδεση (σ.σ. “δεν σας ακούω, πάρτε το μηδέν”), το ότι αυτός που καλούσε περίμενε κάποιον άλλο από την οικογένεια να σηκώσει ακουστικό (σ.σ. “ποιος ήταν;”, “δεν ξέρω, μάλλον δεν του άρεσε η φωνή μου…”), ή φάρσα.

Στις μέρες μας οι “βουβές κλήσεις” είναι δυστυχώς σε ποσοστό 99,9% μόνο φάρσα και μάλιστα πολύ κακή. Κλήσεις ενοχλητικές και επαναλαμβανόμενες σε ώρες κοινής ησυχίας που από πίσω τους δεν κρύβονται κάποια πιτσιρίκια που διασκεδάζουν με το να καλούν αγνώστους αλλά εταιρείες που πλουτίζουν από την ενόχληση μας.

Το News 24/7 έχει γίνει το τελευταίο διάστημα αποδέκτης τέτοιων καταγγελιών και ανοίγει σήμερα τον φάκελο “τηλεφωνικές απάτες” μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι “βουβές κλήσεις” οι οποίες παρουσιάζουν έξαρση το τελευταίο διάστημα. Αναγνώστης ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία μας ανέφερε ότι έχει δεχτεί πάνω από 70 κλήσεις από συγκεκριμένο αριθμό αρκετές από τις οποίες σε ώρες κοινής ησυχίας.

Μία απλή έρευνα στις ιστοσελίδες που παρέχουν πληροφορίες για τηλεφωνικούς αριθμούς αρκεί για να επιβεβαιωθεί ότι ο συγκεκριμένος αριθμός ανήκει στην κατηγορία “κακόβουλος” με αρκετά από τα “θύματα” του να αφήνει αρνητικά σχόλια για την πολιτική της εταιρείας που κρύβεται πίσω από τον αριθμό.

Το News 24/7 θα ερευνήσει τις ερχόμενες ημέρες ξεχωριστές περιπτώσεις από τηλεφωνικές απάτες καθώς και τους τρόπους που μπορεί να προστατευθούμε από αυτές.

news247.gr

Back to top button