Καστοριά

Το STOP της Ομόνοιας…

Πόσοι έχετε περάσει με το αυτοκίνητό σας από την Πλατεία Ομονοίας διασχίζοντας την Οδό Μητροπόλεως με κατεύθυνση την Οδό Βαλαλά;
Λογικά πολλοί…
Πόσοι όμως έχετε κάνει αυτή τη διαδρομή χωρίς να χρειάζεται να διεκδικήσετε την προτεραιότητά σας από ασυνείδητους οδηγούς που έρχονται από την Οδό Βαλαλά και δεν βλέπουν ή απλά αγνοούν επιδεικτικά την πινακίδα STOP που υπάρχει τοποθετημένη εδώ και πολλά χρόνια στο σημείο;
Λιγότεροι πιστεύουμε, αναλογιζόμενοι πως και χθες το βραδάκι ένα αυτοκίνητο με Καστοριανές πινακίδες δοκίμασε τα αντανακλαστικά μας..
Τα ατυχήματα που έχουν γίνει στην πλατεία Ομονοίας εξαιτίας αυτής της ασυνειδησίας είναι ήδη αρκετά…στο μέλλον θα γίνουν περισσότερα αν δεν αλλάξει η συμπεριφορά των οδηγών.
Ίσως η μεταφορά της πινακίδας, ελαχιστοποιούσε κι εκείνους που έχουν πείσει τους εαυτούς τους πως δεν υπάρχει…
Φανταστείτε τι θα γίνει όταν κι αν αυξηθεί η κίνηση!
Χ.Κ.
aboutkastoria.gr

2 Comments

  1. Φλάς που δε χρησιμοποιούνται στην αλλαγή πορείας, στάθεμευση όπου να’ ναι, μηχανάκια που (παγίως πλέον) προσπερνούν από δεξιά, ντελίβερι που νομίζουν ότι μεταφέρουν έγκυο και όχι σουβλάκια ….. κι’ εσείς δείχνετε μόνο το STOP Βαλαλά ….

    1. Και να ήταν μόνο αυτά… ;;;

      Όταν βλέπεις μπροστά σου η πίσω σου ένα αυτοκίνητο που ο οδηγός του πάει σαν… χαμένος και προσέξεις πιο προσεκτικά, θα δεις ότι μιλάει στο κινητό του.
      Οπότε τον αφήνεις να σε φύγει η να σε προσπεράσει, για να αποφύγεις τα χειρότερα.

      Στις διαβάσεις πεζών, οι πιο πολλοί οδηγοί νομίζουν ότι δεν πρέπει να σταματήσουν για να δώσουν προτεραιότητα στους πεζούς, αλλά να αυξήσουν ταχύτητα για να προλάβουν να περάσουν πρώτοι..
      Παρατηρείστε μια φορά σε μια διάβαση πεζών πόσα αυτοκίνητα θα σταματήσουν για να δώσουν προτεραιότητα στους πεζούς…. είναι ελάχιστα.
      Η διέλευση ενός πεζού από μια διάβαση, ισοδυναμεί με… σάλτο μορτάλε.

      Θα ήταν ενδιαφέρον ένα ρεπορτάζ δημοσιογράφου που να στηθεί σε κάποια σημεία της πόλης και να μετρήσει,
      Πόσα αυτοκίνητα πέρασαν που οδηγοί τους μιλούσαν στα κινητά και πόσοι όχι.
      Πόσοι οδηγοί έδωσαν προτεραιότητα σε διάβαση πεζών και πόσοι όχι.

Back to top button