Κόσμος

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε σε μια νέα επιδρομή

Ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκε σε μια νέα επιδρομή στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσαν οι κουρδικές δυνάμεις μετά τον θάνατο, που αποκάλυψε η Ουάσιγκτον, του επικεφαλής της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Ο Αμπού Χασάν αλ Μουχατζίρ «σκοτώθηκε», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, της συμμαχίας όπου επικρατούν οι Κούρδοι μαχητές, σύμμαχοι της Ουάσιγκτον για χρόνια στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αλ Μουχατζίρ «στοχοθετήθηκε» στο χωριό Άιν αλ Μπαϊντά στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χαλέπι, κοντά στην πόλη Τζαραμπλούς, στα σύνορα με την Τουρκία, είχε νωρίτερα γνωστοποιήσει σε μήνυμά του στο Twitter ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων Μαζλούμ Άμπντι.

«Ο τρομοκράτης Αμπού Χασάν αλ Μουχατζίρ, δεξί χέρι του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης Ντάες, στοχοθετήθηκε» εξήγησε σε ένα tweet ο Άμπντι.

Η επιχείρηση διεξήχθη «υπό τον άμεσο συντονισμό των υπηρεσιών πληροφοριών των SDF με τον αμερικανικό στρατό» συμπλήρωσε.

Κοντά στο χωριό Άιν αλ Μπαϊντά, ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσε αεροπορικούς βομβαρδισμούς, προτού δει δύο φορτηγά να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε μια επιχείρηση «των αμερικανικών δυνάμεων σε συνεργασία με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αλ Μουχατζίρ και άλλοι τέσσερις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή. Προσπαθούσαν να διαφύγουν μαζί με άλλους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ένας εκπρόσωπος τύπου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι ο Αμπού Χασάν αλ Μουχατζίρ βρισκόταν στη περιοχή της Τζαραμπλούς για να «διευκολύνει» την είσοδο του Μπαγκντάντι στις περιοχές που ήλεγχαν οι αντάρτες σύμμαχοι των Τούρκων στη βόρεια Συρία.

Σε ένα ηχητικό μήνυμα τον Απρίλιο του 2017, ο Αμπού Χασάν αλ Μουχατζίρ είχε μιλήσει προσβλητικά για τον πρόεδρο Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «αποκρουστικό ηλίθιο που δεν γνωρίζει τι είναι η Συρία, το Ιράκ και το Ισλάμ».

ΑΠΕ

Back to top button