ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Πανηγυρικοί εορτασμοί για τον Άγιο Ιάκωβο τον εκ Καστορίας – 500 χρόνια από τον μαρτυρικό θάνατό του

Η Ιερά Μητρόπολις Καστορίας με την ευκαιρία της συμπληρώσεως των πεντακοσίων ετών (1519-2019) από το μαρτύριο του Αγίου Οσιομάρτυρος Ιακώβου του εκ Καστορίας και των συναθλητών αυτού Διονυσίου και Ιακώβου, διοργανώνει λατρευτικές εκδηλώσεις.

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00, στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Καστοριάς, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Οσιομάρτυρος Ιακώβου του εκ Καστορίας και των συναθλητών αυτού, Διονυσίου και Ιακώβου. Πρόκειται για τις χαριτόβρυτες κάρες των Αγίων, οι οποίες φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, θα τελεστεί Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μιλήτου κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 07:00, θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και, στις 10:45, θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης.

 

 

Back to top button