ΑθλητικάΚαστοριά

Πέτρος Τσούκλης στην ΕΡΑ- ΣΠΟΡ: “Για να μείνεις στην κατηγορία πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό”

Στο κρατικό αθλητικό ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και το δημοσιογράφο Βασίλη Μότση, μίλησε ο προπονητής του Α.Ο. Τσιλιβή Πέτρος Τσούκλης
Ο Καστοριανός τεχνικός των κόκκινων μίλησε για την εξαιρετική μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα ενώ τόνισε ότι θα χρειαστεί ακόμη πιο σκληρή δουλειά για να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής στην συνέχεια.
Οι κυριότερες δηλώσεις του:
Για τις δυσκολίες στο ξεκίνημα της περιόδου: “Ξεκινήσαμε λίγο αργοπορημένα την προετοιμασία μας λόγω τουρισμού. Δεν ήταν εύκολο το καλοκαίρι εν μέσω της τουριστικής περιόδου να κάνουμε νωρίτερα την προετοιμασία μας. Κάναμε 40 και όχι 50 ημέρες όπως αρχικά είχαμε σχεδιάσει προπονήσεις αλλά έτσι είχαν τα πράγματα και έπρεπε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες”.

Για την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας του: “Ξέραμε ότι για να μπορούμε να σταθούμε ικανοποιητικά στην κατηγορία θα έπρεπε να βελτιώσουμε την αμυντική μας συμπεριφορά. Είχαμε κάποια θεματάκια στην αρχή γιατί δεχόμασταν κάποια εύκολα γκολ αλλά στα τελευταία παιχνίδια έχουμε λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα. Επιθετικά είμαστε καλά και αυτό φαίνεται από τον αριθμό τερμάτων που έχουμε σκοράρει μέχρι τώρα (13). Έχουμε ενισχυθεί με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Για να μείνεις όμως σε αυτή την κατηγορία πρέπει να κάνεις πορεία πρωταθλητισμού από την αρχή μέχρι το τέλος. Με χαμηλούς τόνους, κοιτάζοντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε πετύχει.”

Για το αν υπάρχει αντιπαλότητα με τον ΑΠΣ Ζάκυνθος λόγω της συνύπαρξης των δύο ομάδων στον όμιλο: “ Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα με την ομάδα της Ζακύνθου. Για το καλό του ποδοσφαίρου στο νησί είναι σημαντικό να πηγαίνουν καλά και οι δύο και να πετύχουν τους στόχους τους. Εμείς κοιτάζουμε τη δική μας δουλειά και η Ζάκυνθος τη δική της. Κάνουμε μάλιστα προπονήσεις στο ίδιο γήπεδο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας”.

Για το πως είναι η μετάβαση από το ρόλο του παίχτη σε αυτόν του προπονητή: “Είναι διαφορετικοί ρόλοι αυτός του ποδοσφαιριστή και αυτός του προπονητή. Ο ποδοσφαιριστής θέλει να κάνει την προπόνηση του, να παίξει το παιχνίδι του την Κυριακή και αυτό είναι όλο. Ο προπονητής έχει πολύ περισσότερα πράγματα στο κεφάλι του: Να ελέγξει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του, να τους προετοιμάσει κατάλληλα και πολλά άλλα που πρέπει να έχεις υπόψη του. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το κάθε πόστο έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Ο προπονητής θέλει κάθε μέρα να διδάσκει και να μαθαίνει κάτι καινούργιο στους παίχτες του και ο ποδοσφαιριστής θέλει να κάνει όμορφα πράγματα στο γήπεδο, να βάζει ωραία γκολ, να έχει καλή απόδοση κ.ο.κ”.

Σωκράτης Λειβαδάς

ioniansports.gr

 

 

Back to top button