Κόσμος

Τα πρόσωπα του νέου «Εξολοθρευτή»

Το διάσημο κινηματογραφικό franchise επέστρεψε δριμύτερο ως «Σκοτεινό Πεπρωμένο», με παλιούς και νέους γνωστούς να κουμαντάρουν τη sci-fi δράση.

Λίντα Χάμιλτον

Ταυτισμένη με την ενσάρκωση της Σάρα Κόνορ, της ατρόμητης μητέρας και μαχήτριας, που έβαλε το σώμα της μπροστά στη δολοφονική μανία των ανδροειδών για να σώσει τον γιο της και την ανθρωπότητα. Αυτήν τη φορά η Χάμιλτον τα παίζει όλα για όλα, πιο αποφασισμένη από ποτέ.

Τζέιμς Κάμερον

Ο δημιουργός των πρώτων δύο «Εξολοθρευτών» ξαναγυρνά σε ρόλο παραγωγού κι επιβλέποντος το σενάριο. Σε εκείνον οφείλεται η απόφαση το «Σκοτεινό Πεπρωμένο» να αγνοήσει τα προηγούμενα σίκουελ και να αποτελέσει απευθείας συνέχεια της «Μέρας Κρίσης», ώστε να μπει σε νέα τροχιά η μάχη των ανθρώπων ενάντια στις μηχανές.

Νατάλια Ρέγες

Γνωστή στην Κολομβία από τις εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές και στο σινεφίλ κοινό από τη συμμετοχή της στα «Αποδημητικά Πουλιά» (Σίρο Γκέρα και Κριστίνα Γκαγέγκο), η 24χρονη ηθοποιός κάνει την πρώτη mainstream εμφάνισή της ενσαρκώνοντας την Ντάνι, η οποία αποτελεί την τελευταία ελπίδα για τη διάσωση της ανθρωπότητας. Κέρδισε Όσκαρ β΄ ρόλου στην πρώτη της υποψηφιότητα, αφήνοντας χωρίς αγαλματάκι την πρωταγωνίστρια Γουινόνα Ράιντερ.

Μακένζι Ντέιβις

«Διάδοχος» του Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, η σταρ του αριστουργηματικού επεισοδίου «San Junipero» του «Black Mirror» έρχεται από το μέλλον για να προστατεύσει τον χαρακτήρα της Ρέγες. Δεν είναι όμως ένα ρομπότ, αλλά ένα είδος «ενισχυμένου» ανθρώπου με τροποποιημένο γενετικό κώδικα και υπερφυσικές μαχητικές ικανότητες.

Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ

Ο action ήρωας, που γνωρίσαμε ως ανθρωποειδές T-800 που μοίραζε αξέχαστες ατάκες όσο αφάνιζε τους αντιπάλους του, επιστρέφει… γερασμένος. Θα σταθεί για τελευταία φορά στο πλευρό των δύο μαχητριών ώστε να ενισχύσει τον προστατευτικό κλοιό γύρω από την Ντάνι.

Τιμ Μίλερ

Σκηνοθέτης του αθυρόστομου υπερηρωικού μπλοκμπάστερ «Deadpool», αναλαμβάνει τώρα τη συνολική ανανέωση μιας σειράς sci-fi περιπετειών με πλούσια μυθολογία. Γνώστης των κανόνων της ταινίας δράσης και λάτρης της ακατέργαστης αδρεναλίνης, ο Μίλερ μοιάζει ο πλέον κατάλληλος για να βάλει τον «Εξολοθρευτή» σε νέα εποχή.

ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ / Από τον Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο – AΠΕ

Back to top button