Κόσμος

Διεθνές φαινόμενο η αισχροκέρδεια: Τουρίστες στη Ρώμη πλήρωσαν 120 ευρώ για χοτ-ντογκ και αναψυκτικά

Πόσο μπορούν να κοστίζουν στο κέντρο της Ρώμης τρία χοτ-ντόγκ, ένα σάντουιτς με προσούτο και τυρί, τέσσερα κουτάκια Coca Cola κι ένα μπουκαλάκι νερό;

Λίγο θα πει κανένας και το ίδιο σκέφθηκε και μία οικογένεια από την Απουλήια που επισκέφθηκε την Αιώνια Πόλη. Όταν όμως της ήλθε ένας λογαριασμός 119,34 ευρώ, το φαγητό μάλλον τους «κάθισε»στο στομάχι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero, που δημοσιεύει και φωτογραφία του αναλυτικού λογαριασμού που πήραν στα χέρια τους οι πελάτες, πέρα από τις εξωφρενικές τιμές των προϊόντων, είχαν χρεωθεί και 17,34 ευρώ για το…σέρβις.

«Ακόμη ένα “δάγκωμα” σε τουρίστες στην πρωτεύουσα», τονίζει η εφημερίδα, για την «οικογένεια με τους δύο γονείς και τα παιδιά 11 και 15 ετών», που θέλησαν να καθίσουν σε μπαρ στη Βία ντελα Κοντσιλιατσιόνε, στο Καστελ Σαντ’ Άντζελο .

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην ίδια τουριστική περιοχή, ζευγάρι Γιαπωνέζων πλήρωσε 430 ευρώ για ένα αντίστοιχου περιεχομένου γεύμα, ένα συμβάν που συζητήθηκε ιδιαίτερα και οδήγησε σε έρευνα των δημοτικών αρχών στο εστιατόριο αυτό.

Είναι πολλές οι ανάλογες περιπτώσεις υπερχρεώσεων πελατών σε εστιατόρια και μπαρ της Ρώμης, που έχουν αναγκάσει το Καμπιντόλιο (δημαρχία) να αναζητεί νέα μέτρα, ώστε να υπάρχει έλεγχος και πειθαρχικά μέτρα στις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης και για να προστατευθούν οι τουρίστες από πιθανή εκμετάλλευση κι αισχροκέρδεια.

ΑΠΕ 

Back to top button