ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Εκδηλώσεις από την Μητρόπολη Καστοριάς: Ομιλία για τον Γερμανό Καραβαγγέλη – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία – Φωτογραφική έκθεση

Η Ιερά Μητρόπολις Καστορίας, με την ευκαιρία του εορτασμού του πολιούχου της πόλεως, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, σας προσκαλεί στις κάτωθι εκδηλώσεις :

1. Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:30, στην εκδήλωση για τον Γερμανό Καραβαγγέλη στο Ξενοδοχείο ESPEROS, με ομιλήτρια την κ. Βιβή Δούκη, επί τη συμπληρώσει 60 ετών από την μεταφορά των οστών του Γερμανού Καραβαγγέλη στην Καστοριά. Το θέμα της ομιλίας είναι : “Ο Γερμανός Καραβαγγέλης… ως Ιεράρχης του ’21“.

2. Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 07:00, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Νεομάρτυρα Πλάτωνα Αϊβαζίδη και μνημόσυνο Γερμανού Καραβαγγέλη. Στις 10:30 περίπου, αναπαράσταση της απελευθέρωσης της πόλης στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού.

3. Σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς και τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο Καστοριάς «ΑΡΜΟΝΙΑ», στην γκαλερί του Συλλόγου, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11:30, στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Βυζαντινά και μεταβυζαντινά χειρόγραφα από την Δυτική Μακεδονία». Την έκθεση επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει στο κοινό της Καστοριάς ο φιλόλογος – παλαιογράφος και προϊστάμενος του Ιστορικού και Παλαιογραφικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης (Μ.Ι.Ε.Τ) κ. Αγαμέμνων Τσελίκας.

Back to top button