Καστοριά

Καφέ-ουζερί “Τα Κύματα”: Το πιο παλιό και αγαπημένο στέκι της Καστοριάς (φωτογραφίες)

Πού θα πάμε να φάμε σήμερα; Πάμε Ψαράδικα; Πόσες φορές το έχουμε πει, εννοώντας το καφέ-ουζερί “Τα Κύματα”! Και πώς να μην ταυτίζεται με την ιστορική περιοχή της πόλης μας, αφού είναι το πιο παλιό τσιπουράδικο και αποτελεί το ίδιο ιστορία για την Καστοριά! Σημείο αναφοράς για όλους μας!

Χτισμένη εξ’ ολοκλήρου πάνω στη λίμνη, από τη δεκαετία του ’50, η ψαροταβέρνα μετρά 66 χρόνια λειτουργίας και συνεχίζει να προσφέρει την εκπληκτική της θέα και τα μοναδικά πιάτα με ψάρια της λίμνης: Πρικιά, γριβάδια, γουλιανοί, τούρνες, όλα  μαγειρεμένα με τις πιο παραδοσιακές καστοριανές συνταγές, συνοδευόμενα από ντόπιο κρασί και τσίπουρο.

Στα “Κύματα” μπορούμε επίσης να απολαύσουμε τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, τον μπακαλιάρο σκορδαλιά ή τις σαρδέλες στα κάρβουνα, το ριζότο θαλασσινών και πολλούς εκλεκτούς ουζομεζέδες, μαζί με τοπικά προϊόντα, όπως τουρσιά και φασόλια γίγαντες. Μπορούμε φυσικά να επισκεφτούμε τα “Κύματα” από το πρωί για να πιούμε το καφεδάκι μας και να συνεχίσουμε απολαμβάνοντας την ποικιλία φρέσκων θαλασσινών και ψαριών.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα “Κύματα” αποτελούν το στέκι των Ελληνοαμερικανών της περιοχής μας, καθώς  και των αποδήμων Καστοριανών, κάθε φορά που επισκέπτονται την πόλη μας. Γιατί στα “Κύματα” μπορείς να νιώσεις την αύρα της πόλης και να δοκιμάσεις τις γεύσεις από τα παλιά. Γιατί το καφέ-ουζερί  “Κύματα” είναι η ίδια η ιστορία της Καστοριάς!

Πάμε Ψαράδικα;”

Back to top button