Καστοριά

Κορησός: Καλό ταξίδι κύριε Φίλιππα

Το απόλυτο σημείο αναφοράς για τουλάχιστον τρεις ολόκληρες δεκαετίες στον οικισμό της Κορησού. Μια ζεστή γωνιά που έθρεψε και μεγάλωσε γενιές και γενιές! Το δεύτερο σπίτι (εγώ τουλάχιστον έτσι το αισθάνομαι) για αρκετους θαμωνες του καταστηματος!!! Ενα στεκι που αν γινοσουν φιλος του… δυσκολα το εγκατελειπες!!! Ενα φιλικο περιβαλλον ετοιμο να υποδεχτει ολο τον κοσμο διχως δευτερες σκεψεις,πιθανη καχυποψια και μικροτητες…

Η Παρασκευη 8 Νοεμβριου 2019 θα καταγραφεί στην ιστορια της Κορησου ως η μερα που χασαμε απο κοντα μας εναν πραγματικο “ΚΥΡΙΟ”, “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ” και “ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ”!!!

Μια μερα που παγωσε ο χρονος και ταυτοχρονα το ιδιο το μυαλο μας στο ακουσμα της ειδησης για την αναπαντεχη απωλεια του… Η υψηλη αισθηση του χιουμορ, η καλοσυνη του, η προστατευτικοτητα του, η ψυχραιμια του, ο ντομπρος χαρακτηρας του, η ειλικρίνεια του… ειναι μερικα απο αυτα που θα μας λειψουν πολυ και να ειστε σιγουροι πως αποτελουν πραγματα που δυσκολα αναπληρωνονται!!!

Αν και η καφετερια φερει το ονομα “Valencia” οι παντες στην ερωτηση: “Που θα παμε να πιουμε καφε σημερα;” εδιναν αβιαστα την απαντηση: “στον Φιλιππα…”!!! Ο Φιλιππας Κοκκινιδης ειχε καταφερει να βαλει ανεξιτηλα την σφραγιδα του στον συγκεκριμενο χωρο εστιασης!!! Πραγματικα απολυτα δικο του το κατορθωμα αυτο!!! Δυσκολα ιδιοκτητες καταστηματων καταφερνουν(οχι μονο στην επαρχια αλλα και σε μεγαλες πολεις) να αποτελεσουν σημειο αναφορας για το κοινο που τα επισκεπτεται!!! Με τον θανατο του κλεινει το βιβλιο μιας ολοκληρης εποχης!!! Αλλωστε ολα τα ωραια και πετυχημενα πραγματα στην ζωη εχουν αρχη, μεση και τελος!!! Η σκυταλη πλεον πηγαινει στους απογονους που καλουνται να συνεχισουν την εξαιρετικη πορεια του!!!

Θα μας ταξιδευουν απο αυριο οι απειρες αναμνησεις που βρισκονται βαθια χαραγμενες στην μνημη μας!!! Οι ατελειωτες και ομορφες συζητησεις μαζι του που παντα κατι ειχαν να σου προσφερουν ως τροφη προς σκεψη!!! Οταν η κλεψυδρα σωζεται… η υστεροφημια καταλαμβανει την θεση της!!!

Τα βαθυτατα συλλυπητηρια μου στην οικογενεια του εκλιποντος!!!

Ο Θεος ας αναπαυσει την ψυχη του!!! Φιλιππας Κοκκινιδης ενα ονομα βαρυ σαν ιστορια για την Κορησο…

Καλο ταξιδι κυριε Φιλιππα!!!

Θεμελης Αναστασιος

 

 

Back to top button