Καστοριά

“Το μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας”: Σήμερα πρεμιέρα με πρωταγωνιστή τον Χρύσανθο Παύλου

Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη

Με ένα υπέροχο, κλασικό, αξεπέραστο, διαχρονικό έργο ανοίγει η φετινή σεζόν στο θέατρο ΑΡΓΩ όπου δυο κυρίες του ελληνικού θεάτρου, η Ρούλα Πατεράκη και η Αιμιλία Υψηλάντη συναντιούνται για πρώτη φορά.

Το έργο

Η «Κοντέσσα Βαλέραινα», το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου είναι ένα απο τα πιο πολύτιμα ελληνικά κείμενα που η παρουσίασή του στο θέατρο καταδεικνύει την διαχρονικότητα του θέματος καθώς και των αξιών που διαπραγματεύεται. Παραμένει τόσο σημερινό και επίκαιρο όσο ποτέ, παρόλο που γράφτηκε στο τέλος του 19ου αιώνα.(Γράφτηκε το 1897 και παρουσιάστηκε στη Νέα Σκηνή του Χρηστομάνου το 1904).

Η υπόθεση διαδραματίζεται στη Ζάκυνθο, όπου οι Βαλέρηδες, αρχοντική γενιά, έχουν ξεπέσει οικονομικά, αγγίζοντας τα όρια της φτώχειας. Η κοντέσσα Βαλέραινα κατέχει μια συνταγή που πηγαίνει από Βαλέραινα σε Βαλέραινα και θεραπεύει τη «θέλλα» των ματιών. Μια μυστική συνταγή την οποία έχει ορκιστεί να μην αποκαλύψει και να την δίνει αφιλοκερδώς σε οποιον την έχει αναγκη. Την πιέζουν όμως η φτώχεια και η πείνα των παιδιών της. Ο Ξενόπουλος δίνει μια μεγαλοφυή λύση στη σύγκρουση  χρέους και ανάγκης.

“Το μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας”
Συγγραφέας: Γρηγόρης Ξενόπουλος
Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη

Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα

Κοστούμια: Σταυρούλα Σπύρου, Αμαλία Αντώνη
Μουσική: Μαρία Κουρμούλη, Νίκη Καραγέωργου
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος

Παίζουν: Αιμιλία Υψηλάντη, Χρύσανθος Παύλου, Ευανθία Κουρμούλη, Τασία Σοφιανίδου, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Νικόλας Παπαευθυμίου

Διάρκεια: 90′
Τιμές Εισιτηρίων: Παρασκευή, Σάββατο (21.00) και Κυριακή: Κανονικό: 17€, άνω των 65 και εξώστης: 15€, ΑΜΕΑ,άνεργοι,φοιτητές: 12€, μαθητικό: 10€ και Σάββατο (19.00): Κανονικό: 15€, άνω των 65 και εξώστης: 12€, ΑΜΕΑ,άνεργοι,φοιτητές: 10€, μαθητικό: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 8/11 έως 5/04/2020
Πληροφορίες: Προπώληση: www.viva.gr & στο ταμείο του θεάτρου ΑΡΓΩ
Παραστάσεις: Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 19:00 & 21:00, Κυριακή: 19:00
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Βοηθός Σκηνοθετη: Τασία Σοφιανίδου, Ευανθία Κουρμούλη

Back to top button