Δύσκολες ώρες για την Astra Airlines

Δύσκολες ώρες περνά η Astra Airlines, η αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα που δεν τις επιτρέπουν να συνεχίσει την δραστηριότητα της. Μάλιστα φήμες που κυκλοφορούσαν από χθες στους διαδρόμους της τουριστικής έκθεσης Philoxenia, έλεγαν πως η εταιρεία πιθανόν να ανακοινώσει μεθαύριο Δευτέρα την αναστολή της λειτουργίας της. Γεγονός είναι πως ήδη ανέστειλε όλα της τα δρομολόγια και το σύστημα της δεν δέχεται νέες κρατήσεις.
Η Astra Airlines ιδρύθηκε το 2008 με κύριο μέτοχο τον τουριστικό πράκτορα Γιάννη Ζλατάνη ο οποίος για πολλά χρόνια δραστηριοποιούνταν στην ναύλωση αεροσκαφών για πτήσεις τρίτων. Η Astra εκτελούσε πτήσεις τσάρτερ για λογαριασμό ελληνικών και ξένων τουριστικών γραφείων αλλά και τακτικά δρομολόγια προς ελληνικά νησιά, κάποια από τα οποία επιδοτούμενα (άγονες γραμμές).
Αν τελικά κλείσει αφήνει σημαντικό κενό τόσο στα τακτικά δρομολόγια που εκτελεί όσο και στις πτήσεις τσάρτερ καθώς μειώνεται ο ανταγωνισμός. Η εταιρεία διαθέτει τέσσερα αεροσκάφη όλα παλιάς τεχνολογίας.

Omorfa Taxidia