ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Στην ημερίδα για τις δηλητηριάσεις ζώων (φωτογραφίες)

Μία άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική μερίδα για το ζήτημα των δηλητηριασμένων δολωμάτων, τις επιπτώσεις και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς. Μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία σε συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς και παρακολούθησαν φορείς και ιδιώτες.

Αναλύθηκε διεξοδικά η κατάσταση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Ελλάδα, ενώ έγιναν εισηγήσεις για τα πτωματοφάγα αρπακτικά της Δυτικής Μακεδονίας, την αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών δηλητηρίασης και τις Ομάδες Σκύλων ως εργαλείο ενάντια στα δηλητηριασμένα δολώματα.

Ομιλητές από την Ορνιθολογική ήταν ο Δημήτρης Βαβύλης κι η Victoria Saravia, ενώ ο Νικός Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στη συμβολή και τις δράσεις της Εταιρίας  Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, αναφορικά με το πρόβλημα και τα περιστατικά στον νομό μας.

Τέλος υπήρξαν ομιλίες για τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας από την Ειρήνη Λιάμη και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών από την Λητώ Παπαδοπούλου.

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button