Κεφτέδες παραδοσιακοί με δυόσμο

Υλικά συνταγής

  • κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός) 1 κιλό
  • δυόσμος 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
  • ψωμί 2 φέτες μπαγιάτικο ή ένα μεγάλο παξιμάδι σταρένιο
  • κρεμμύδια 2 ξερά, ψιλοκομμένα
  • αυγά 2
  • ντομάτα 1 μικρή, τριμμένη στο ρεντέ
  • ξίδι 1 κουταλιά του γλυκού
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, αφού πρώτα έχετε μουλιάσει και στύψει πολύ καλά το ψωμί ή το παξιμάδι. Ζυμώνετε για αρκετή ώρα, μέχρι να αναμειχτούν καλά τα υλικά.
  2. Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα, σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη. Πλάθετε τους κεφτέδες στο μέγεθος που θέλετε, τους αλευρώνετε έναν έναν και τους τηγανίζετε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο.
  3. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τους σιγοψήνετε, γυρίζοντάς τους τακτικά. Τους βγάζετε από το τηγάνι και τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί προτού τους σερβίρετε.

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.