Εξαιρετική η ποντιακή παράσταση “Για έναν ψιλόν ρα(σ)χίν για έναν αροθυμίαν” (φωτογραφίες)

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η αριστουργηματική Θεατρική Παράσταση από την Ένωση Ποντίων Πιερίας, του έργου “Για έναν ψιλόν ρα(σ)χίν για έναν αροθυμίαν” το Σάββατο 9-11 στο 5ο Δημ.Σχολείο Καστοριάς, υπό την αιγίδα της Περιφερ.Ενότητας Καστοριάς και του Δήμου Καστοριάς !
Η υπόθεση βαθιά συγκινητική, παραθέτει αυθεντικές μαρτυρίες των προγόνων μας όπως έχουν φθάσει στη δική μας γενεά,για τους διωγμούς που βίωσαν, τις απώλειες των δικών των, τον αφανισμό, τον άγριο ξεριζωμό, τις σφαγές και κάθε είδους βιαιότητες, ξεδιπλώνοντας έτσι σιγά σιγά όλη τη δραματική εξέλιξη της Ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού 100 χρόνια πριν! Συγχαρητήρια στην Ένωση Ποντίων Πιερίας για όλη τη δράση της καθώς και για το συγκεκριμένο έργο επαγρυπνώντας τη μαρτυρική καταστροφή των προγόνων μας με το ματωμένο ξεριζωμό τους, στον σκηνοθέτη κ.Χάρη Αμανατίδη, στη βοηθό του,σε όλους τους συντελεστές , αλλά και στους έξοχους ερμηνευτές που άφησαν όλο το κοινό καθηλωμένο και κατασυγκινημένο!
Να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που παρακολουθήσατε το έργο αυτό και αγκαλιάσατε μια ακόμη εκδήλωσή του Συλλόγου μας!
Ευχαριστούμε το μέλος του Συμβουλίου μας κ .Γεώργιο Αποστολίδη Δ/ντή της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής Ι.Μ. Καστοριάς που πλαισίωσε την εκδήλωση με την Αθηνά Αμαραντίδου στη λύρα, ερμηνεύοντας το “Αναστορώ τα παλαιά”

Οργάνωση Ποντίων Νομού Καστοριάς