ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η παρέλαση της 11ης Νοεμβρίου βρίσκει τον δρόμο της (του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου)

Ο καιρός χθες μας έκανε το χατίρι. Ηλιοφάνεια και καλή θερμοκρασία. Για την εποχή άριστος. Για φανταστείτε να ήταν σήμερα η παρέλαση! Κόσμος πολύς, η πόλη καθαρή και σημαιοστολισμένη.
Η παρέλαση μεγαλειώδης. Πολλοί συμμετέχοντες. Νηπιαγωγεία, Σχολεία, Σύλλογοι ,Στρατός. Ειδικά η συμμετοχή των Συλλόγων είναι το κάτι άλλο. Με τις παραδοσιακές στολές είναι χάρμα ιδέσθαι. Ένα κενό τόσα χρόνια αρχίζει και συμπληρώνεται. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι σύλλογοι παρελαύνουν. Έτσι δείχνουν στο κοινό την ύπαρξή τους ,το έργο τους και στα μέλη τους δίνουν χαρά, επιβράβευση με το χειροκρότημα για την εθελοντική προσφορά τους. Τώρα πια συμμετέχει και η ευρύτερη κοινωνία όχι μόνο τα σχολεία και ο στρατός.
Κάτι λανθασμένο κατά την άποψή μου είναι η αντίληψη ότι αυτήν την μέρα απελευθερώθηκε μόνο η Καστοριά. Στο διάταγμα όμως που επέδωσε ο επικεφαλής του Ελληνικού Στρατού η απελευθέρωση αναφέρεται στην επαρχία Καστοριάς. Επομένως αυτή η μέρα αφορά όλον τον νομό! Και όλοι χρειάζεται να «μπουν στο παιχνίδι» .
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και στους απλούς πολίτες -θεατές. Αν άρχιζε όμως στην ώρα της θα ήταν πολύ καλύτερα. Ο δήμος πρέπει να βγάζει πρόγραμμα σε συνεργασία με την εκκλησία και να μην καθυστερεί η παρέλαση. Είναι πάρα πολλά παιδιά στην αφετηρία, υπάρχει αδιαχώρητο και ειδικά κάποια μικρά που μαζεύονται από νωρίς κουράζονται. Για να μην τα ακούει ο Δήμος δεν έχει παρά να μείνει συνεπής. Πολύ καλά κάνουν και στέκονται οι επίσημοι αλλά η παρέλαση γίνεται «έμμεσα για αυτούς». Η τιμή είναι προς αυτούς που αγωνίστηκαν ,μάτωσαν,σκοτώθηκαν για την δική μας ελευθερία!Ας ξεφύγουμε από τη περίφημη «ώρα ΠΑΣΟΚ» που αποδεικνύεται δυστυχώς ότι δεν ήταν μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά και πολλών άλλων!!Λίγη συνεργασία και αυτοπειθαρχία χρειάζεται από όλους.
Η εκδήλωση της Κυριακής κατά εμένα θετικότατη. Ήταν κάτι διαφορετικό. Λόγω αδυναμίας να στερηθώ το απερχόμενο χρωματιστό φθινοπωρινό βουνό το παρακολούθησα μόνο από το διαδίκτυο. Εν κατακλείδι. Η παρέλαση βρήκε το δρόμο της και βελτιώνεται συνεχώς αλλά δεν φτάνει. Η πόλη πρέπει να αρχίσει να βρίσκει και άλλους δρόμους που θα την σταθεροποιήσουν και στο μέλλον θα την «εκτοξεύσουν» στην ανάπτυξη σε όλους τους τομείς!
Ζητείται ο δρόμος για μια νέα «Άνοιξη της Καστοριάς»!

 

 

2 Comments

    1. Θα σε πείραζε αν ξεκινούσε η παρέλαση στην ώρα της Τα παιδάκια μας είχαν μαζευτεί από νωρίς .
      Που την είδες την γκρίνια; Ο άνθρωπος επαινεί και λέει ότι η παρέλαση βρήκε τον δρόμο της.Αν αυτό κατάλαβες από αυτά που διάβασες μάλλον διαβάζεις ανάποδα.

Back to top button