ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Μπάμπης Μακρίδης: “Θλίψη στην Καστοριά – Προβολές του ΟΙΚΤΟΥ στον κινηματογράφο”! (βίντεο)

Ο Καστοριανός σκηνοθέτης Μπάμπης Μακρίδης αναγγέλλει τις προβολές της πολυβραβευμένης σε όλο τον κόσμο ταινίας του ΟΙΚΤΟΣ στην Καστοριά. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 19:30 στα City Center Cinemas.
“Sadness over the lake . PITY / Oίκτος screenings at my Hometown Kastoria. 14 November – 20 November at CityCenterCinemas.Photo from my archive. 35mm black and white 1987.” έγραψε στο Facebook, τη φωτογραφία (επάνω) από το αρχείο του.
Όσον αφορά τη “θλιψη”, πρόκειται για ένα δικό του αστείο που αναφέρεται στη θεματολογία της ταινίας και το έχει χρησιμοποιήσει δεκάδες φορές σε ανακοινώσεις σχετικές με το φιλμ.
Ο ΟΙΚΤΟΣ είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη (η πρώτη το “L” δεν έχει προβληθεί επίσημα στην πόλη μας) και μεταξύ άλλων κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Χρονιάς στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (τα ελληνικά ΟΣΚΑΡ). Ο πολυάσχολος σκηνοθέτης δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να παραβρεθεί ο ίδιος, σε κάποια από τις προβολές.

Καλύτερη ελληνική ταινία της χρονιάς ο ΟΙΚΤΟΣ του Μπάμπη Μακρίδη! (όλα τα βραβεία ΙΡΙΣ)

 

Ο Μπάμπης Μακρίδης μιλάει στον Ηλία Φραγκούλη για τον ΟΙΚΤΟ, μια από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες της χρονιάς (βίντεο)

Back to top button