Καστοριά

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σνακ που πιθανά περιέχει έντομα – Η ανακοίνωση της  LIDL (φωτο)

Για τη διακίνηση σνακ με καλαμπόκι και φιστίκια, το οποίο ενδέχεται να περιέχει ξένα σώματα (πιθανή παρουσία προνυμφών εντόμου) ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Πρόκειται για το προϊόν «Peanut & Corn Flake Clusters», με εμπορική ονομασία «McEnnedy», γερμανικής προέλευσης, σε συσκευασία των 200 γρ, με αριθμό παρτίδας L2107573 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 30.10.2020.

Το εν λόγω προϊόν διατέθηκε στην ελληνική αγορά από την εταιρεία «Lidl Hellas».

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε προληπτικά την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος, να μην το καταναλώσουν.

ethnos.gr

Η ανακοίνωση της  LIDL:

https://www.lidl-hellas.gr/var/retail/storage/images/_aliases/880x315/2/6/2/5/295262-1-el-GR/mcennedy-1760x630.jpg

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την Lidl Δανίας για πιθανότητα παρουσίας προνυμφών εντόμου σε μεμονωμένα τεμάχια του προϊόντος “McEnnedy Peanut & Corn flake Clusters, 200g”, με ημερομηνία λήξης 30.10.2020 και Lot No 2107573, που παράγεται από την εταιρία Flensburger Dragee, η Lidl Ελλάς προχώρησε για προληπτικούς λόγους στην απόσυρση του προϊόντος, παρόλο που δεν έχει καταγραφεί καμία αναφορά πελάτη στην Γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρίας μας.
Επιπρόσθετα, οι σχετικοί έλεγχοι που διεξήχθησαν σε αριθμό συσκευασιών του προϊόντος από ανεξάρτητο εργαστήριο δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.
Η Lidl Ελλάς έχοντας δεσμευτεί απέναντι στους πελάτες της και δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων της, παρακαλεί τους πελάτες της που έχουν αγοράσει το προϊόν, εάν και εφόσον το επιθυμούν να το επιστρέψουν σε οποιοδήποτε από τα καταστήματα της εταιρίας μας, λαμβάνοντας φυσικά το αντίτιμο της αγοράς του.

 

 

 

 

 

 

Back to top button