ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Έναρξη της νέας Σχολής Σαμαρειτών-Διασωστών του Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς (φωτογραφίες)

Ξεκίνησε τη Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 η Νέα Σχολή Σαμαρειτών – Διασωστών του Ε.Ε.Σ. Καστοριάς παρουσία 16 νέων υποψηφίων διασωστών

Την έναρξη της Σχολής καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ Καστοριάς Ιατρός κ. Σπύρου Συμεών,  ο οποίος αναφέρθηκε στην Ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στις θεμελιώδεις αρχές που πρεσβεύει, δίνοντας,  παράλληλα, την ευρεία έννοια του Εθελοντισμού και της προσφορά του καθενός στον συνάνθρωπό μας.

Τόνισε δε, ιδιαίτερα τη σημασία της γνώσης των Πρώτων Βοηθειών, εφόδια απαραίτητα και πολύτιμα για όλους.Καλωσόρισε, επίσης, τον Πιστοποιημένο Εκπαιδευτή και Αρχηγό των Διασωστών του Τμήματος των Ιωαννίνων κ. Τσάγκα Κωνσταντίνο, ο οποίος και θα αναλάβει το Εκπαιδευτικό έργο της Σχολής, η οποία περιλαμβάνει 150 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης και 100 ώρες πρακτικής εξάσκησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών  του Νοσοκομείου Καστοριάς.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Αρχηγός των Διασωστών Καστοριάς κ. Βελισσαρίδου Ελένη, η οποία, επίσης ,αναφέρθηκε στις δράσεις του τμήματος και στον εθελοντισμό γενικότερα.

sentranews.gr

 

 

Back to top button