Καστοριά

Το “Κέλετρον Αγάπη Για Το Παιδί” στηρίζει τους Ρομά στην Κολοκυνθού

Μέλη του Δ.Σ και εθελοντές του Οργανισμού “Κέλετρον Αγάπη Για Το Παιδί”, την Κυριακή 17/11/2019 επισκέφτηκαν τον καταυλισμό των Ρομά στην Κολοκυνθού, εφοδιάζοντας τους γονείς και τα 25 παιδιά του οικισμού με μεγάλη ποσότητα ρούχων και τροφίμων, κατόπιν εκτίμησης των αναγκών και εξατομικευμένης αξιολόγησης τους. Τα χαμόγελα των μικρών παιδιών και οι αγκαλιές τους ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους ανθρώπους του Οργανισμού μας.

Η επίσκεψη μας στον καταυλισμό των Ρομά συμπίπτει με μια σημαντική επέτειο: αυτή της συμπλήρωσης 30 χρόνων απο την υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η σημασία της συγκεκριμένης Σύμβασης είναι αδιαμφισβήτητη. Μέσω αυτής, για πρώτη φορά στην ιστορία, το παιδί αναγνωρίστηκε ως ολοκληρωμένη ανθρώπινη ύπαρξη, με εγγενή αξιοπρέπεια, αναπτυσσόμενη αυτονομία και κατοχυρώθηκε ως υποκείμενο δικαιωμάτων, τα οποία δεν συνιστούν επιλογή, αλλά υποχρέωση και ευθύνη όλων να τα προασπίζουν και να τα σέβονται.

Από τη θεωρία όμως στην πράξη η απόσταση είναι μεγάλη και οι προκλήσεις στην εφαρμογή των δικαιωμάτων του παιδιού παραμένουν αμείωτες σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και στην Ελλάδα.

Οι προαναφερόμενες οικογένειες διαμένουν στον καταυλισμό πάνω από 20 χρόνια, και βιώνουν εξαιρετικά υποβαθμισμένες συνθήκες , σε ότι αφορά την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών τους, σε υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας και κατάλληλων χώρων διαμονής και δημιουργικής απασχόλησης για τα μικρά παιδιά τους.

Ο οργανισμός μας πραγματοποιεί ήδη επαφές με τους αρμόδιους Φορείς, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες παρέμβασης στον καταυλισμό, με την δημιουργία Πολυχώρου για την υγιεινή των παιδιών και την μαθησιακή υποστήριξή τους από στελέχη του Οργανισμού μας και εθελοντές.

Με πίστη στις Καταστατικές του αρχές το ,ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη για το παιδί-Δράσεις για τον Άνθρωπο, θα συνεχίσει να βρίσκεται καθημερινά με ολες του τις δυνάμεις, δίπλα σε κάθε παιδί σε κίνδυνο και ανάγκη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στην τράπεζα τροφίμων Θεσσαλονίκης και στις εταιρείες ΑΛΦΑ Αθανάσιος Κουκουτάρης Α.Ε.Β.Ε , AB Bασιλόπουλο, EURIMAC Α.Ε ,  που απλόχερα μας παρείχαν τα προσφερόμενα είδη.

Με αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε!

“Κέλετρον Αγάπη Για Το Παιδί”

 

 

Back to top button