Ελλάδα

Αφιέρωμα στην Κεντρική Μακεδονία: Άλσος Αγίου Νικολάου Ναούσης (βίντεο)

Του Μπάμπη Γιαννακίδη

Σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων από την ηρωική πόλη της Νάουσας βρίσκεται ο πανέμορφος πνεύμονας πρασίνου του Νομού Ημαθίας, το Άλσος Αγίου Νικολάου όπου ο επισκέπτης μπορεί να “ χαθεί” στην ομορφιά της φύσης που συνδυάζει ήχους και εικόνες από τα τρεχούμενου νερά του ποταμού της Αράπιτσας και τα υπεραιωνόβια πλατάνια που εντυπωσιάζουν με το ύψος και τον όγκο τους.

Αυτός ο δίχως υπερβολή επίγειος παράδεισος συμπληρώνεται από ήχους πουλιών αλλά και ευωδιές που προδίδουν την ύπαρξη κι άλλων δέντρων που φύονται στην περιοχή, όπως βελανιδιές, φλαμουριές κλπ. Σ΄αυτά που μπορεί να δει και να χαρεί ο επισκέπτης περιλαμβάνονται: Οι πηγές του ποταμού Αράπιτσα, χώροι περιπάτου και άθλησης, χώροι για πικ νικ αλλά και γραφικά εστιατόρια στα οποία μπορείς να γευτείς τοπικά εδέσματα, όπως η πέστροφα.

Όποιος θέλει μπορεί να επισκεφθεί την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, από την οποία και πήρε το όνομά του το άλσος, το εκτροφείο θηραμάτων αλλά και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης ενώ η εμπειρία μπορεί να εμπλουτιστεί με μία μικρής διάρκειας περιήγηση με τρενάκι. Κι όταν ο ήλιος δύσει, λίγα μόλις λεπτά της ώρας χωρίζουν τον ταξιδιώτη από την φιλόξενη Νάουσα με τα πολλά καταλύματα αλλά και από τις άλλες ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή.

AΠΕ

Back to top button