ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

Γ’ Εθνική το 1989: Μετά 30 χρόνια ανταμώνουν για τρίτη φορά Αστραπή και Μηχανιώνα – Τι έγραφε ο τύπος της εποχής (αφιέρωμα)

Χρειάστηκε να περάσουν 30 ολόκληρα χρόνια για να τα φέρει η… μοίρα να συναντηθούνε σε αγώνα πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής, οι ομάδες της Αστραπής Μεσοποταμίας και του Ποσειδώνα Μηχανιώνας.

Προσωπικό Αρχείο : Δημήτρης Κουτσής
 
Τα δύο σωματεία, παρά το γεγονός ότι συμμετείχαν κυρίως στο παρελθόν για πολλά χρόνια στην Δ’ Εθνική, ωστόσο, τις περισσότερες φορές ήταν σε διαφορετικούς ομίλους και για τον λόγο αυτό έχουν φτωχή προϊστορία.

Συγκεκριμένα, αναμετρήθηκαν σε πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής ή Εθνικής Ερασιτεχνικής, μόλις δύο φορές.

Η πρώτη τους αναμέτρηση ήταν την περίοδο 1983-84, όταν και συμμετείχαν στον 6ο όμιλο (126 ομάδες σε 7 ομίλους των 18 ομάδων), ματς το οποίο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0).

                           H AΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1983

Την συγκεκριμένη χρονιά, ο Ποσειδών Μηχανιώνας είχε εξαιρετική ομάδα και μάλιστα αναδείχθηκε πρωταθλητής (47 β.) με διαφορά μόλις 1 βαθμού από την 2η θέση, ενώ το 0-0 ήταν μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της πολύ καλή ομάδα Αστραπής, η οποία είχε τερματίσει στην 6η θέση με 38 β. (18-2-14).

Η δεύτερη και τελευταία τους αναμέτρηση διεξήχθη την περίοδο 1989-90 (2ος όμιλος με σύνολο 116 ομάδες, χωρισμένες σε 8 ομίλους), και μάλιστα προς το τέλος του πρωταθλήματος.

                           H AΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1989
 
Ο αγώνας δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον μιας και οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία, ενώ λόγω εκλογών, η ΕΠΟ τελικά δεν είχε υποβιβάσει στα τοπικά πρωταθλήματα καμία ομάδα, κι έτσι την επόμενη χρονιά η Δ’ Εθνική γιγάντωσε, αφού διεξήχθη με 218 ομάδες, χωρισμένες σε 10 ομίλους των 22 ομάδων ο καθένας!

Η ομάδα της Αστραπής, για λόγους γοήτρου, κυρίως, ήθελε τη νίκη προκειμένου να πάρει τη ρεβάνς του α’ γύρου (είχε χάσει με 7-3), επικράτησε με σκορ 2-0 με τον Γιώργο Τσίκο που είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του ομίλου, να σημειώνει και τα δύο τέρματα.

Η Αστραπή είχε τερματίσει στην 6η θέση με 39 β., ενώ ένα βαθμό πίσω (38 β.) στην 8η θέση είχε τερματίσει και η Μηχανιώνα.

Την προσεχή Κυριακή 24 Νοεμβρίου οι δύο ομάδες θα συναντηθούνε μετά από 30 χρόνια για τρίτη φορά στην ιστορία τους, αυτή την φορά για το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής, στην οποία η Αστραπή Μεσοποταμίας, θα επιδιώξει να διατηρήσει την θετική της παράδοση εντός έδρας, κόντρα στην Μηχανιώνα, με μία νίκη και μία ισοπαλία.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΑΣΤΡΑΠΗ Μ. – ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ 2-0

sentranews.gr

 

 

Back to top button