Καστοριά

Κοσμάς Βαρσάμης: Γιατί δε θα πάω στο Συνέδριο

Η απόφασή της Προέδρου κ. Γεννηματά να συγκαλέσει ένα Συνέδριο μιας ημέρας όπου παραβιάζονται ευθέως οι Καταστατικές Αρχές της παράταξης , χωρίς

προσυνεδριακό διάλογο, χωρίς εκλεγμένους συνέδρους, χωρίς πολιτική αντζέντα, και με στόχο μόνο τηναλλαγή ενός άρθρου του καταστατικού που αφορά την παράταση της θητείας του Προέδρου προκαλεί απογοήτευση και θλίψη.
Αδυνατώ να κατανοήσω αυτήν αλλά και άλλες πολιτικές αποφάσεις των τελευταίων χρόνων

Έχουν προηγηθεί, η κατάργηση της Κεντρικής Επιτροπής και του τότε γραμματέα Στέφανου.Ξεκαλάκη άνευ λόγου και αιτίας , η προκήρυξη του Συνεδρίου που δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα το μόνο όργανο που λειτουργούσε να είναι η Πρόεδρος.

Επίσης η προκήρυξη εκλογής αρχηγού νέου κόμματος πριν καν το δούμε να ιδρύεται και όταν αυτό τελικά ιδρύθηκε τα όργανα του δεν ήταν αιρετά.
Όλες αυτές βέβαια οι διαδικασιολογίες λίγο απασχολούν τους πολίτες οι οποίοι κρίνουν με άλλα πολιτικά κριτήρια. Η πολιτική διαχείρηση όμως των εσωτερικών ζητημάτων και της Δημοκρατικής λειτουργίας του κάθε κόμματος είναι πρόκριμα επιλογής που οι ψηφοφόροι λαμβάνουν υπόψιν τους ως ένα βαθμό.

Παρόλα αυτά υπομείναμε, επιμείναμε με στόχο την ανασύνθεση του μεσαίου χώρου και την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Οι πολίτες στήριξαν το εγχείρημα πριν δύο χρόνια με την συμμετοχή τους καθώς 212000 είπαν το μεγάλο ναι της ανασύνθεσης του χώρου.Βέβαια η προσπάθεια είχε ξαναγίνει με το εγχείρημα της Ελιάς πέντε χρόνια πριν, μόνο που τότε αυτό είχε πολεμηθεί εκ των έσω και από αυτούς που “κατοικοεδρεύουν” στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Δυστυχώς όμως η αμφίσημη πολιτική στρατηγική των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, σε μια περίοδο όπου είχαμε την κατάρρευση του δημαγωγικού αφηγήματος των Συριζανελ και την δικαίωση στην ουσία των επιλογών της Παράταξης στα δύσκολα χρόνια, οδήγησε στο πενιχρό 8% των εθνικών εκλογών του Ιουλίου .
Ένα 8% που τα υψηλά κλιμάκια το θεωρούν θετικό, ενώ το 8% της Ελιάς το 2014 σε μια περίοδο που η σάρωνε η αντιμνημονιακή δημαγωγία του Σύριζα το θεωρούσαν ως κάκιστο αποτέλεσμα .
Ταυτόχρονα η απόφαση της Προέδρου για την αποπομπή στην ουσία του τέως Προέδρου Ε.Βενιζέλου την παραμονή των εθνικών εκλογών που οδήγησε σε αυτοχειριασμό της Παράταξης, επιδείνωσε την εκλογική προοπτική και έδειξε ότι πολλοί δεν έχουν αίσθηση σεβασμού στην ιστορία και στους Προέδρους του χώρου.

Δεν μπορώ λοιπόν να βλέπω αυτόν τον αγώνα της Παράταξης, των στελεχών της και των απλών ανθρώπων της να υποβιβάζεται και να απαξιώνεται. Και να δικαιώνονται κάποιοι που σε κρίσιμες στιγμές πλήγωσαν βαθιά την Παράταξη και τώρα θα εμφανιστούν στο Συνέδριο ως τιμώμενα πρόσωπα.

Η απόφασή της μη συμμετοχής μου στο Συνέδριο του Σαββατοκύριακου είναι δεδομένη. Την πήρα εδώ και καιρό βλέποντας πως δρομολογούνται τα πράγματα και δεν μπορώ με την παρουσία μου να επικυρώσω τις όποιες πολιτικές αποφάσεις θα ληφθούν σε αυτό..

Θα μπορούσαμε μέσα από ένα πραγματικά αντιπροσωπευτικό συνέδριο να αποφασίσουμε για όλα μέσα από Δημοκρατικές διαδικασίες, όπως κάνουν τα σύγχρονα θεσμικά κόμματα.
Τελικά όμως αυτό είναι το ζητούμενο αν και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο

Κοσμάς Βαρσάμης

Μέλος ΚΠΕ ΚΙΝΑΛ

One Comment

  1. Πραγματικά το να πιστεύεις και να υποστηρίζεις μια παράταξη η οποία άνοιξε τον δρόμο για την καταστροφή την Ελλάδας είναι κάτι το αδιανόητο. Αλλαξε το ΑΦΜ του και φέσωσε τις τράπεζες που πληρώσε και πληρώνει ο κοσμάκης . Να πω ότι είχες και κάποιο όφελος προσωπικά να το καταλάβω. Η χώρα μας τελειώνει και εσύ ασχολείσαι με το συνέδριο.
    {…]

Back to top button