Καστοριάφωτορεπορτάζ

Η εικόνα της Ομόνοιας πριν την εορταστική περίοδο – Τι βρήκαμε, τι δε βρήκαμε! (φωτογραφίες)

Πλατεία Ομονοίας! Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019. Ένας μήνας πριν από τα Χριστούγεννα! 6 εβδομάδες πριν από τα Καρναβάλια και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις

Της Χρυσούλας Κυρατζή

Η ώρα της λήψης των παρακάτω φωτογραφιών είναι λίγο γύρω στις 17.40!

Τι βρήκαμε:

Εορταστικό στολισμό. Ο σκελετός του δέντρου που στήνεται τα τελευταία χρόνια εκεί έχει τοποθετηθεί στο γνώριμο σημείο. Τα φωτάκια δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη. Γνώριμοι κόκκινοι φιόγκοι κοσμούν κολόνες της ΔΕΗ. Αγγελάκια-φωτοσωλήνες τοποθετήθηκαν στο κιόσκι.

Σκουπίδια. Πολλά σκουπίδια. Στην πλατεία είναι διασκορπισμένες άδειες συσκευασίες από κάθε σνακ που θα σκεφτεί κάνεις. Τα παιδιά που παίζουν τα απογεύματα συνήθως εκεί, αφήνουν τα ίχνη τους.

Σκοτάδι. Η πλατεία σε τίποτα δε θυμίζει κεντρική πλατεία πρωτεύουσας νομού. Ο φωτισμός είναι ο βασικός, ενώ υπάρχουν σημεία σκοτεινά, άρα κι επικίνδυνα για τα παιδιά που παίζουν. Το υπαίθριο σκάκι δε λειτούργησε ποτέ. Συντριβάνι δεν τοποθετήθηκε ποτέ. Παιδική χαρά δεν είδαμε ποτέ…

Ξερά χόρτα και κλαδιά. Όταν σε διάφορα σημεία της πόλης τοποθετούνται λουλούδια και όμορφες κατασκευές τα τελευταία χρόνια, η Πλατεία Ομονοίας καταφέρει να μένει εκτός προγραμματισμού.

Ένα σταματημένο ρολόι  σε μια σπασμένη σκοτεινή πινακίδα! Καλωσορίζει τους τουρίστες και υπενθυμίζει στους περαστικούς πως η Πλατεία Ομονοίας έχει ξεχαστεί στον χρόνο!

Τι δεν βρήκαμε:

Κόσμο! Όπως θα δείτε δεν κυκλοφορεί ψυχή. Μόνο αυτοκίνητα παρκαρισμένα για τα καφενεία της περιοχής αποδεικνύουν κάποια κίνηση!

Σε λίγες ημέρες η εικόνα της Πλατείας θα είναι διαφορετική! Αξίζει, όμως να ενδιαφερόμαστε για το τι συμβαίνει εκεί και τις υπόλοιπες 350 μέρες τον χρόνο… 

aboutkastoria.gr

Back to top button