Καστοριά: Πήγε να κάνει το καλό και παρολίγον θα συνέβαιναν τα χειρότερα…

Το γνωστό θέμα που μας βασανίζει όλους καθημερινά στην Καστοριάς,  με την οδική συμπεριφορά μας στις διαβάσεις.
Να σταματήσω ή όχι;
Εγώ ξέρω ότι πρέπει να σταματήσω για να περάσει ο πεζός, ο από πίσω που έρχεται φορτσάτος, το ξέρει;

Σημερινή εμπειρία συμπολίτη μας:
Τι να πω…πήγα να κάνω το αυτονόητο και παραλίγο να δημιουργηθεί καραμπόλα.
Σταματάω σε διάβαση πεζών να περάσει ένας φουκαράς (έτσι όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα), πίσω μου ακούω τρελό φρενάρισμα, μόνο που δεν ”μ΄ακούμπησε” το όχημα που ακολουθούσε, είπα να του ρίξω καμιά κατάρα που με τρόμαξε αλλά με αποζημίωσε ο αμέσως επόμενος που ερχόμενος και αυτός με φόρα, μόνο που δεν τράκαρε τον προηγούμενο.
Ευτυχώς ο τέταρτος κατά σειρά, πιο προνοητικός, έστριψε το τιμόνι, ελαφρώς δεξιά, και πέρασε με φόρα δίπλα μας και δίπλα από τον πεζό που ”τα είδε όλα”.
Τι να πω, πήρα φόβο, όπως και οι πεζοί που τους κάνω νόημα να περάσουν και διαβαίνουν τον δρόμο τόσο προσεκτικά, λες και περνάνε ναρκοπέδιο.
Σ.Μ.

 

 

 

5 Σχόλια

  1. Δυστυχώς είχα κι εγώ παρόμοια εμπειρία σε διάβαση….. Δεν ξέρω γιατί κανείς δε σταματάει σε διαβάσεις ενώ υπάρχουν πεζοί!! Πάντως το χειρότερο ήταν σε σχολείο που μια μητέρα με το παιδί της προσπαθούσε να περάσει από τη διάβαση και δε σταματούσαν κι όταν σταμάτησα για να δώσω την προτεραιότητα που έχουν οι πεζοί, από το αντίθετο ρεύμα παραλίγο να τους χτυπήσουν μάνα και παιδί!!! Ο έλληνας θέλει τον μπάτσο στο κεφάλι του για να τηρεί τα αυτονόητα!!!!

  2. Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις.

  3. Oι οδηγοί πρέπει να έχουν παράδειγμα την πόλη της Ορεστιάδας. Ας το ψάξουν λίγο!!

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.