Ποιος είναι ο Γρηγόρης Χάτσιος (βιογραφικό)

Το βιογραφικό του νέου Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς κ. Γρηγορίου Χάτσιου

O Γρηγόρης Ι. Χάτσιος γεννήθηκε και τελείωσε το λύκειο στην Καστοριά. Κάτοχος πτυχίου Μαθηματικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (1983) και μεταπτυχιακού τίτλου Master σε Ανάλυση Πληροφοριακών Συστημάτων Επιχειρήσεων από το City University του Λονδίνου (1987) συνδύασε την θετικότητα των Μαθηματικών με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία των νέων τεχνολογιών στην επαγγελματική του πορεία.

Ξεκίνησε την καριέρα του σαν Systems Engineer στην πολυεθνική εταιρία ΙΒΜ (1989) και για δύο έτη επιφορτίζεται με την υποστήριξη των μεγαλύτερων υπολογιστικών συστημάτων της εταιρίας στην Β. Ελλάδα με ειδίκευση το κεντρικό mainframe του Α.Π.Θ. Ταυτόχρονα διδάσκει σε κολέγια και το ΕΛΚΕΠΑ εξειδικευμένα θέματα πληροφορικής.

Το 1991 παραιτούμενος εγκαθίσταται οικογενειακώς στην Καστοριά όπου, μέχρι σήμερα, με την ατομική του επιχείρηση παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στο χώρο της εκπαίδευσης, της μηχανοργάνωσης και της ανάπτυξης εφαρμογών (για επιχειρήσεις και οργανισμούς), και το Internet (διαχείριση & σχεδίαση ιστότοπων, e-shops, digital marketing).

Παράλληλα αναπτύσσεται :

  • επαγγελματικά από το 1994 στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών για επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα και των χρηματοοικονομικών εργασιών (κάτοχος πιστοποιητικών α1 και α2 στην λήψη και διαβίβαση εντολών σε μετοχές και παράγωγα)
  • επιστημονικά και ακαδημαϊκά από το 1997 σαν έκτακτος συνεργάτης – καθηγητής και στα 3 τμήματα του ΤΕΙ Καστοριάς και
  • κοινωνικά με την συμμετοχή σε συλλόγους και συνδικαλιστικά σε επαγγελματικούς φορείς.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των :

  • ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Παράρτημα Καστοριάς (2000 –  2007)
  • ΔΗ.Π.Ε.ΚΑ. – Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση Καστοριάς (Πρόεδρος  2003 )
  • Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Καστοριάς (Ταμίας  2002 – 2005)
  • Σ.Ε.Π.Β.Ε. – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β. Ελλάδος (1995 – 2001)
  • Ε.Π.Υ. – Εταιρία Επιστημόνων Πληροφορικής Υπολογιστών  (1989-1991)
  • ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Ν. Καστοριάς (Αντιπρόεδρος 1995 – 1998):

Την τρέχουσα περίοδο διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στα Γρεβενά και σε ερευνητικό επίπεδο ασχολείται με την Τεχνητή Νοημοσύνη, τις Distributed Ledger Technologies (blockchain)  και την προστασία προσωπικών δεδομένων στον χώρο της υγείας.

Γρηγόρης Χάτσιος: «Στόχος μου η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και η ποιοτική εξυπηρέτηση όλων»