ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Τα εγκαίνια του παρεκκλησίου της Αγίας Αικατερίνης στο Δισπηλιό (φωτογραφίες)

Μια χαρμόσυνη και ευλογημένη ημέρα ξημέρωσε για το χωριό Δισπηλιό της Μητροπόλεως Καστοριάς. Σήμερα, Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, τελέστηκαν τα Ιερά Εγκαίνια στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται εντός του περίλαμπρου Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου. Η Αγία Αικατερίνη αποτελεί προστάτιδα του Σεβασμιωτάτου σε όλη του τη ζωή κι έτσι, με πολλή χαρά συναίνεσε στην προτροπή του Εφημερίου του Ναού, π. Γεωργίου Καράτζιου, να τελεστούν τα Εγκαίνια σήμερα, που θεωρείται η ημέρα του μαρτυρίου της.

Τα Εγκαίνια τελέστηκαν σε κλίμα συγκίνησης για τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι είδαν τους κόπους τους, με μπροστάρη τον Εφημέριό τους να γίνονται πραγματικότητα. Την Ακολουθία των Εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια εξηγούσε τα γεγονότα που συμβαίνουν καθώς και το τι συμβολίζει το κάθε υλικό των εγκαινίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναός, τόσο στο κύριο κλίτος του, όσο και στο Παρεκκλήσι που τελούνταν τα Εγκαίνια ήταν γεμάτο από τους πιστούς, που προσήλθαν από νωρίς για να συμμετάσχουν προσευχητικά στην τελετή.

Ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως μίλησε σύντομα στο εκκλησίασμα για την σημασία των Εγκαινίων και πρόετρεψε όλους να προβούν στον προσωπικό τους εγκαινισμό προς δόξαν Θεού!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

imkastorias.gr

Back to top button