Καστοριά

Ενός λεπτού «κραυγή» για κάθε μία δολοφονημένη

Μήνυμα ότι η μάχη της έμφυλης ισότητας είναι διαρκής και συλλογική έδωσαν δεκάδες διαδηλωτές που βρέθηκαν στην πορεία με αφορμή της σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, τηρώντας ενός λεπτού ΚΡΑΥΓΗ για κάθε μία δολοφονημένη, για κάθε έναν σκοτωμένο από την έμφυλη βία.

 Οργανώσεις, συλλογικότητες και πολίτες συμμετείχαν στην πορεία με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Ελένη Τοπαλούδη στη Ρόδο – Αγγελική Πέτρου στην Κέρκυρα – Στέλλα 6 χρονών, ανάπηρη, από το χέρι του πατέρα της – Κική στη Βέροια – Σουζαν Ήτον – 3 γυναίκες Κόρη Μάνα Γιαγιά από το χέρι του μπάτσου πατέρα στους Αγίους Αναργύρους – Αδαμαντία Κάρκαλη στη Σαντορίνη – 3 προσφυγισσες Μάνα και δύο κόρες στα σύνορα του Έβρου – Φαίη Μπλάχα στη Νέα Μάκρη – Ερατώ στη Λέσβο – Γιαννούλα 13 χρονών Μενίδι – Κατερίνα στη Σητεία – Εμιλυ Βουκελάτου στο Λονδίνο – Ανδριάνα στην Καστοριά – Ζακ/Zackie στην Ομονοίας.

Οι διαδηλωτές που ξεκίνησαν από την πλατεία Καλθμώνος και βρέθηκαν στο Σύνταγμα ξάπλωσαν μπροστά από τη Βουλή  σχηματίζοντας με κόκκινη κιμωλία το περίγραμμά τους, γιατί καμία δεν είναι ασφαλής μέσα στο πατριαρχικό κράτος, τηρώντας ενός λεπτού ΚΡΑΥΓΗ για κάθε μία δολοφονημένη, για κάθε έναν σκοτωμένο.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το παρών καλώντας «να δώσουμε το μήνυμα ότι η μάχη της έμφυλης ισότητας είναι διαρκής και θα την δώσουμε συλλογικά»

left.gr

 

 

Back to top button