Ελλάδα

Κεντρική Μακεδονία: Ευεξία, στα λουτρά Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου Σερρών

Τον Νοέμβριο, καθώς πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία, αυξάνεται κατακόρυφα η κίνηση των εκδρομέων προς τον Δήμο Σιντικής του Νομού Σερρών. Κι αυτό γιατί οι λάτρεις του Ιαματικού Τουρισμού δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα δύο θερμά λουτρά που λειτουργούν στην περιοχή: Το Βυζαντινό χαμάμ Αγκίστρου που θεωρείται το παλαιότερο στην Ελλάδα (χρονολογείται από το 950 μΧ) και τις Ιαματικές Πηγές Σιδηροκάστρου που είναι γνωστές από τα βυζαντινά χρόνια. Στο πρώτο η θερμοκρασία νερού είναι 39-41 ° C. Ενδείκνυται για δερματοπάθειες, παθήσεις των αρθρώσεων του κυκλοφορικού και νευρικού συστήματος και για ρευματικά και κινητικά προβλήματα.

Στο δεύτερο η θερμοκρασία νερού αγγίζει τους 40-42 ° C. Ενδείκνυται για παθήσεις των αρθρώσεων, μυαλγίες, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, νευραλγίες, σπονδυλοαρθρίτιδες, ρευματοπάθειες, δισκοπάθειες και γυναικολογικές παθήσεις.

Και σίγουρα, μια απολαυστική λουτροθεραπεία μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με μια επίσκεψη σε κοντινούς τουριστικού προορισμούς, όπως είναι το παρόχθιο δάσος της λίμνης Κερκίνης, με τις αποικίες των σπάνιων πουλιών, τα οχυρά Ρούπελ και Ιστίμπεη (της Γραμμής Μεταξά) στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, η καταπράσινη κοιλάδα του Κρουσοβίτη, από το Σιδηρόκαστρο έως το Αχλαδοχώρι, με τα αιωνόβια πλατάνια, τα τρεχούμενα νερά, τα πετρόχτιστα γεφύρια και τους φυσικούς καταρράκτες. Και λίγο πιο μακριά, η Αμφίπολη, το φαράγγι του Αγγίτη,το σπήλαιο Αλιστράτης κ.α.

AΠΕ

Back to top button