Ο Κωνσταντίνος Δίτσιος στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας

Από τον Αντιπρόεδρό της Κωνσταντίνο Δίτσιο και τον έφορο Υλικού αλλά και μέλος της FISA Αθανάσιο Μητρούση εκπροσωπήθηκε η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία στο Ετήσιο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.

Κατά τις εργασίες του που παρακολούθησαν Εθνικές Ομοσπονδίες από όλο τον πλανήτη η ατζέντα περιελάμβανε:

• Οργανωτικά θέματα που αφορούν το άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο το 2020

• Προτάσεις αλλαγών κανονισμών της FISA

• Κογκρέσο 2020

• Θέματα πολιτικών ασφαλείας

• Νέα γενιά. Πως να προσεγγίσεις περισσότερους νέους από περισσότερες χώρες.

• Αειφορία. Οι κωπηλάτες συμβάλουν στην αλλαγή του κλίματος και άλλα οικολογικά θέματα.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη τριών πυλώνων. Τη κλασική κωπηλασία που γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, την Παράκτια κωπηλασία που χωρίζεται στα σπριντ και αυτήν που διεξάγεται στο θαλάσσιο χώρο μόνο και τέλος στην κλειστή κωπηλασία που πρόσφατα πήρε ακόμα πιο επίσημη μορφή με την διοργάνωση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος” τονίζει ο Κώστας Δίτσιος που ήταν παρών στις εργασίες του Συνεδρίου και συμπληρώνει “Είναι πολύ θετικό που η FISA προσπαθεί να ενσωματώσει αγωνίσματα που τειριάζουν με το σωματοτυπο του Έλληνα αθλητή και στην ιδιοσυγκρασία του, όπως η παράκτια κωπηλασία που τα επόμενα χρόνια θα παίρνει ολοένα και περισσόπτερο  χώρο σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ήδη έχει αποφασιστεί ανεπίσημα οι Ολυμπιακοί αγώνες Νέων του 2022 στο Ντακάρ να γίνουν με αγωνίσματα παράκτιας ενώ στο μέλλον η ενσωμάτωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Το περιβάλλον εξακολουθεί να είναι σε πρώτη προτεραιότητα αφού η Κωπηλασία είναι και θέλει να παραμείνει ψηλά η οικολογική ευαισθησία ενώ η FISA βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και για την προσέλκυση νέων χωρών μελών από κάθε γωνιά του πλανήτη κατέληξε ο Κώστας Δίτσιος 

Για θέματα που άπτονται της τεχνολογίας και των πιο εξελιγμένων υλικών ενημερώθηκε ο έφορος Υλικού της ΕΚΟΦΝΣ και μέλος της αντίστοιχης Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θανάσης Μητρούσης ο οποίος τόνισε “Ήταν ακόμα ένα άκρως επιτυχημένο συνέδριο από το οποίο φύγαμε σοφότεροι και με περισσότερη αισιοδοξία για το μέλλον. Την  κωπηλατική Κοινότητα απασχολούν οι νέες τεχνολογίες και για την ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και για την προάσπιση της ευγενούς άμιλλας αφού η εξέλιξη της τεχνολογίας δίνει πολλές δυνατότητες επικοινωνίας αθλητών-προπονητών κατά την διάρκεια του αγώνα κάτι που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα”.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία κατά την διάρκεια του Συνεδρίου συναντήθηκε και με τα μέλη της αντίστοιχης Κυπριακής Ομοσπονδίας που έδωσαν το παρών στο Λονδίνο.

kopilasia.gr