ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Δέσποινα Σαββίδου: “Εύχομαι να σπάσει ο φραγμός της σιωπής και της ανοχής” (φωτο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διοργανώθηκε κοινή δράση, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας των Φύλων (ΚΕΘΙ). Αποκορύφωμα της δράσης αυτής, ήταν η εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής ηγεσίας του Σώματος.

Προηγήθηκε εκστρατεία ενημέρωσης σε διάφορες πόλεις της χώρας, ενώ η δράση αυτή στο σύνολο της έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών, για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Είχα την ευκαιρία να παρευρεθώ στην εκδήλωση της 25ης Νοεμβρίου, εκπροσωπώντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων και ευελπιστώ πως η δράση αυτή θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση και εξάλειψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.

Κυρίως όμως, όπως ειπώθηκε και από τους ομιλητές της εκδήλωσης, εύχομαι να σπάσει ο κυριότερος φραγμός και εμπόδιο στην ανάδειξη του τεράστιου αυτού προβλήματος: αυτός της ΣΙΩΠΗΣ και ΑΝΟΧΗΣ.

Δέσποινα Σαββίδου
Μέλος ΔΣ ΠΟΣΥΦΥ

 

 

Back to top button