Κόσμος

Υπέρ της παραπομπής του Τραμπ το 47% των Αμερικανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Η υποστήριξη της αμερικανικής κοινής γνώμης στην παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αυξάνεται σταθερά κατά τις τελευταίες εβδομάδες που διεξάγονται από την Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι δημόσιες –τηλεοπτικές- καταθέσεις σημαντικών μαρτύρων της έρευνας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Reuters/Ipsos) που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη και έδειξε ότι το 47% Αμερικανών πιστεύει πως ο πρόεδρος Τραμπ «θα πρέπει να παραπεμφθεί», ενώ το 40% έχει αντίθετη άποψη.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αυτής, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων κατά τις τελευταίες εβδομάδες (Reuters/Ipsos), δείχνουν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που τάσσεται υπέρ της παραπομπής του Τραμπ αυξάνεται διαρκώς.

Λίγο πριν από την έναρξη των δημόσιων ακροάσεων στις 13 Νοεμβρίου δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η «καθαρή υποστήριξη» για την παραπομπή, η διαφορά μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν την παραπομπή έναντι αυτών που είναι αντίθετοι, καταγράφονταν στο 3%.

Η διαφορά αυτή αυξήθηκε στις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες μετά την πρώτη εβδομάδα των δημόσιων ακροάσεων, και έφτασε τις 5 κατά την δεύτερη εβδομάδα.

Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ότι το καθαρό ποσοστό υποστήριξης στην παραπομπή του προέδρου Τραμπ καταγράφεται τώρα στις 7 ποσοστιαίες μονάδες.

Η επίσημη έρευνα για την προεδρική παραπομπή επικεντρώνει το ενδιαφέρον της, σε μία τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Τραμπ και του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι (25 Ιουλίου).

ΑΠΕ

Back to top button