Καστοριά

Υποψήφιος για το ΔΣ της ΚΕΔΕ ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης

Τη βούληση του να διεκδικήσει μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης.

Ο Μάκης Κυριζίδης είναι Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης, και πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής.

Μάχιμος Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Θεσσαλονίκης, απόφοιτος Νομικής ΑΠΘ με μεταπτυχιακό στην Φιλοσοφία και Μεθοδολογία του Δικαίου με διπλωματική “τοπική Αυτοδιοίκηση και Δημοκρατία”

Κατά τη θητεία 2014-2019 έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής όπως και της επιτροπής Ποιότητα Ζωής, καθώς και διαμερισματικός Σύμβουλος Δ΄ Διαμερίσματος για μια θητεία.

Στην προηγούμενη θητεία ήταν αιρετό μέλος της Γ.Σ. της ΚΕΔΕ ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής θεσμών της ΚΕΔΕ.

Η εκλογική διαδικασία θα λάβει χώρα στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ στην οποία θα λάβουν μέρος συνολικά 528 σύνεδροι.

Εξ αυτών 332 είναι οι δήμαρχοι της χώρας, 178 δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι εκλέγονται από τις γενικές συνελεύσεις των ΠΕΔ και οι υπόλοιποι 18 είναι αυτοδιοικητικοί.

Στις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου θα εκλεγεί το νέο δ.σ. της ΚΕΔΕ το οποίο αριθμεί 31 μέλη εκ των οποίων ο 31ος είναι ex officio ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Επίσης στο δ.σ. μετέχουν συνολικά 20 δήμαρχοι (συμπεριλαμβανομένου του κ. Μπακογιάννη) και 11 δημοτικοί σύμβουλοι.

dimarxos.gr

 

 

Back to top button