ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ήττα για την Ομόνοια, αποσπάστηκε ο Ηρακλής στην κορυφή (ρεπορτάζ – αποτελέσματα – βαθμολογία)

Νέο ενδιαφέρον απέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας μετά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής ημέρας, στην οποία είχαμε ανομβρία αφού σημειώθηκαν 17 τέρματα

Ο μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής ήταν ο Ηρακλής Πολυκάρπης, ο οποίος μετά το «Χ» στο ντέρμπι με την Καλλιθέα, επέστρεψε στις νίκες, αφού απέδρασε με το πολύτιμο τρίποντο από το γήπεδο των Αμπελοκήπων, επικρατώντας της τοπικής Δόξας  με σκορ 0-2.

Έτσι, οι πράσινοι διατήρησαν για μία ακόμη αγωνιστική το αήττητό τους, ενώ σε συνδυασμό με τις απώλειες βαθμών των υπόλοιπων μνηστήρων του τίτλου, αποσπάστηκαν 3 βαθμούς από την 2η Ομόνοια Βογατσικού και 4 από τον Μεγ. Αλεξ. Καλλιθέας.

Ο Ηρακλής Πολυκάρπης χωρίς να ενθουσιάσει με την εμφάνισή του κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την μαχητική Δόξα Αμπελοκήπων, επικρατώντας με σκορ 0-2, σκοράροντας από μία φορά σε κάθε ημίχρονο, ενώ για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα δημιούργησε διαφορά ασφαλείας 3 βαθμών από την 2η θέση.
Από την άλλη πλευρά, οι μαυραετοί ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, ωστόσο, όμως, δεν τα κατάφεραν, παραμένοντας για μία ακόμη αγωνιστική χωρίς νίκη σε αγώνα εντός έδρας, συμπληρώνοντας παράλληλα τρία ματς χωρίς τρίποντο.

Η μεγάλη έκπληξη της ημέρας σημειώθηκε στο γήπεδο της Κορησού, όπου η τοπική Δόξα έσπασε μία αρνητική παράδοση 28 ετών, επικρατώντας με σκορ 3-2 της φιλόδοξης και αήττητης μέχρι σήμερα Ομόνοια Βογατσικού.

Η νίκη των μαυραετών ήταν πραγματικό οξυγόνο και αποκτάει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού επέστρεψαν στις νίκες μετά από 7 ματς και  ήταν και η 1η τους νίκη εντός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα, υποχρεώνοντας παράλληλα τις αρκούδες στην 1η τους ήττα.

Η ομάδα της Ομόνοιας, πλήρωσε την πολύ άσχημη και απογοητευτική εμφάνιση στο σημερινό ματς, γνωρίζοντας την 1η της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα και οπισθοχώρησε στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναργειακό και την Καλλιθέα, με τους φιλοξενούμενους να παραμένουν αήττητοι, ωστόσο, όμως να απομακρύνονται από την κορυφή κατά 4 πλέον βαθμούς.

Ωστόσο, όμως, στάθηκαν και τυχεροί, αφού μέχρι το 86’ ήταν πίσω στο σκορ 1-0, λεπτό στο οποίο ισοφάρισαν σε 1-1, ενώ οι γηπεδούχοι αγωνιζόταν από το 84’ με 9 παίκτες και από το 56’ με 10, εξαιτίας αποβολών των Αγγέλκου και  Κυδωνάκη, με τους κοκκινόμαυρους να εκφράζουν παράπονα από την διαιτησία.

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Πεντάβρυσος και  Μαυροχώρι μετά από ένα αμφίρροπο ματς, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο υπεροχής, χωρίς ωστόσο να βρούνε δίχτυα, και το τελικό 0-0, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, κρίνεται δίκαιο.

Βαθμολογική ανάσα πήραν τα Γραμμοχώρια μετά την εύκολη νίκη που πέτυχαν επί της ΑΕ Βιτσίου με σκορ 3-0, βελτιώνοντας την θέση τους. Τα ελάφια σημείωσαν το πρώτο τρίποντο εντός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα, επιστρέφοντας στις νικηφόρες εμφανίσεις μετά από 6 αγωνιστικές, νίκη που αναμένεται να τους τονώσει ψυχολογικά στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Το πρώτο τρίποντο εκτός έδρας πανηγύρισε το Νταηλάκη επικρατώντας του συντοπίτη του Κάστορα με σκορ 1-4. Οι φιλοξενούμενοι τα βρήκαν σκούρα στο α’ ημίχρονο (1-1), ωστόσο, όμως στην επανάληψη ανέβασαν στροφές και με τρία γκολ που πέτυχαν μετά το 75’, πήραν τελικά τους βαθμούς της νίκης, βάζοντας φρένο στην ανοδική πορεία των γηπεδούχων που προερχόταν από δύο σερί νίκες.

sentranews.gr

Μετά από 28 χρόνια η Δόξα Κορησού νίκησε την Ομόνοια Βογατσικού! (προϊστορία – φωτογραφίες)

 

 

Back to top button