Ελλάδα

Στα 700 ευρώ το κοινωνικό μέρισμα – Με ποια κριτήρια θα διανεμηθεί – Πότε αναμένονται οι αποφάσεις

Αντίστροφη μέτρηση για το κοινωνικό μέρισμα. Τις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί το τελικό ποσό που θα δοθεί. Μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνοι και οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ οι δικαιούχοι.

Αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι για το κοινωνικό μέρισμα. Πολλά γράφτηκαν, πολλά ειπώθηκαν, αλλά πλέον όλα δείχνουν ότι γνωρίζουμε το περίγραμμα της σχετικής απόφασης. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ έδωσε το στίγμα του, περιγράφοντας τόσο των αριθμό των δικαιούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό που θα λάβει κάθε δικαιούχος θα είναι πέριξ των 700 ευρώ. Ακόμη πάντως δεν έχει οριστικοποιηθεί το τελικό πόσο, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες και αφού προηγηθούν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με τους δανειστές. Όπως όμως όλα δείχνουν θα κινηθεί, το συνολικό ποσό πέριξ των 150 εκατ. ευρώ.

Τα πάντα ωστόσο θα τα ξεκαθαρίσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά από το Eurogroup της προσεχούς Τετάρτης με την πιθανότερη ημέρα των ανακοινώσεων την προσεχή Πέμπτη.

Να σημειωθεί ότι Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε «έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία», σημείωσε, βάζοντας παράλληλα τέλος στα σενάρια για επιπλέον φορολογικές ελαφρύνσεις που ακούγονταν το τελευταίο διάστημα για την αξιοποίηση του υπέρ πλεονάσματος.

Ο αριθμός των δικαιούχων θα είναι 200.000 και το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Ειδικότερα διανεμηθεί σε:

  • Θα δοθεί σε μακροχρόνια ανέργους,
  • Πολύτεκνες οικογένειες και
  • Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

Να σημειωθεί ότι και το 2014 είχε δοθεί μέρισμα προς τους μακροχρόνια ανέργους, αλλά και πολύτεκνες οικογένειες. Πάντως για να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα θα υπάρχουν τόσο εισοδηματικά, όσο και περιουσιακά κριτήρια.

Η συνέχεια στο  newsit.gr

Back to top button