Καστοριά

Η επιχείρηση περισυλλογής εγκαταλελειμμένων οχημάτων συνεχίζεται (ρεπορτάζ)

Εγκατάλειψη θυμίζει η Καστοριά, γεγονός που το μαρτυρούν εικόνες μέσα από την πόλη. Μια τέτοια εικόνα είναι και αυτή με τα εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται στους δρόμους της πόλης.

Αυτή τη φορά ο Δήμος Καστοριάς φαίνεται αποφασισμένος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να λύσει μια και καλή το συγκεκριμένο πρόβλημα. Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και καθημερινότητας Θεόδωρος Λιάμης δήλωσε ότι: ‘’Δυστυχώς βρίσκουμε σε όλους τους δρόμους. Έχει παντού. Σε όλη την Καστοριά.

Σε κάθε στενό, σε κάθε δρόμο έχει και ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο’’, και υπογράμμισε ότι: ‘’Εμείς ξεκινήσαμε από τις 2 Σεπτεμβρίου να ειδοποιούμε τους ιδιοκτήτες με τα αυτοκόλλητα που τα τοποθετούσαμε στα αυτοκίνητα. Μετά από 45 μέρες ήταν πλέον στην υποχρέωση του ίδιου του ιδιοκτήτη να το πάρει. Διαφορετικά το αποσύρουμε εμείς. Το κρατάμε για δέκα μέρες στο αμαξοστάσιο του δήμου, ώστε αν κάποιος το θελήσει, θα πληρώσει το πρόστιμο, αξίας 150 ευρώ, όπως ορίζει ο νόμος και θα το πάρει πίσω. Με την προϋπόθεση, όμως να το αφήσει σε δικό του χώρο και όχι σε δημόσιο’’.

Στο σημείο αυτό ο αντιδήμαρχος καθαριότητας ενημέρωσε ότι τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα θα συγκεντρωθούν για κάποιο χρονικό διάστημα στο αμαξοστάσιο του δήμου και στο Τελωνείο. Από εκεί και πέρα θα φεύγουν για απόσυρση.

‘’Αν κάποιος εντοπίσει στη γειτονιά του εγκαταλελειμμένο όχημα μπορεί να ενημερώσει την αντιδημαρχία καθαριότητας’’, τόνισε ο κος Λιάμης και υποστήριξε ότι: ‘’Όποιος ενδιαφέρεται για το αυτοκίνητο του, καλό είναι να μη το παρατάει έτσι. Επιβαρύνει θέση πάρκινγκ, ενώ δημιουργεί και εστία μόλυνσης’’.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας ενημέρωσε τέλος, ότι ο δήμος κινείται προς αυτή την κατεύθυνση με γρήγορους ρυθμούς. Εκτιμάται ότι μέσα σε τρείς μήνες θα έχουν συγκεντρωθεί όλα τα εγκαταλελειμμένα οχήματα της πόλης, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί το ίδιο και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες.

 

Ελένη Μελά

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

kastoria365.gr

 

Back to top button