ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Το Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς σε μαθητικό συνέδριο στη Βενετία! (φωτογραφίες)


Το Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς συμμετείχε στο 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο στη Βενετία, 28 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2019 με θέμα: «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στο σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο».
Όλοι οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές, την Αγγελική Μπαλτατζή και το Ντίνο Ταμβάκη δούλεψαν το συγκεκριμένο θέμα και συμμετείχαν στο Συνέδριο με τέσσερα αντιπροσωπευτικά τραγούδια.

“Με τη συμμετοχή μας πιστεύουμε ότι και εμείς συμβάλαμε και ενισχύσαμε την προσπάθεια εκπαιδευτικής εξωστρέφειας, η οποία αποτέλεσε βασική επιδίωξη της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου αλλά και του δικού μας σχολείου. Συγχρόνως προσφέραμε στους μαθητές μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εργασίες πολλών άλλων σχολείων της Ελλάδας (συμμετείχαν συνολικά 150 σχολεία) και να συνεργαστούν μαζί τους αλλά και να γνωρίσουν τη μακραίωνη ελληνική παρουσία στην πόλη της Βενετίας μέσα από τις μαθητικές συμμετοχές (κείμενα, θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, χορευτικά) όπου φάνηκε η ποικιλία, η φαντασία, ο δυναμισμός μαθητών και εκπαιδευτικών. Ειδικά το σχολείο μας πλαισίωσε την τελετή λήξης του Συνεδρίου.
Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες επισκέψεις – ξεναγήσεις στις δυο μεγάλες πόλεις της Βενετίας και της Βερόνας, πόλεις με ιδιαίτερο αναγεννησιακό ενδιαφέρον.
Τα τραγούδια που τραγουδήσαμε:” Helas Madam ” του Ερρίκου Η’, “Nabuco” του G. Verdi , ” Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ” Μ. Θεοδωράκης-Ο. Ελυτης, ” Ave Maria” του F. Schubert. Στο τέλος ψάλαμε τον εθνικό ύμνο, ακριβώς επειδή είχαμε οριστεί για την τελετή λήξης.
Ευχαριστούμε θερμά την οργανωτική επιτροπή και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Νίκο Κούκη που έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές μας γι αυτή τη σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία, τους συγχαίρουμε για την επιτυχή διοργάνωση και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο τους.
Η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς
Βαρβάρα Μπελερή

 

 

 

Back to top button