Η φύση στη μάχη κατά των κρυωμάτων – Το top ten διατροφικών εξολοθρευτών γρίπης

Οι γιαγιάδες διαχρονικά και παραδοσιακά έχουν πάντα δίκιο επί παντός του επιστητού. Στις ευεργετικές ιδιότητες της φύσης, ειδικά, δεν τις πιάνει ούτε ο μεγαλύτερος πυρηνικός φυσικός.

Ως εκ τούτου το φαρμακείο της φύσης ενίοτε καταπολεμά το κρύωμα μέχρι να πεις κύμινο. Το οποίο στη μαύρη εκδοχή του όταν αναμιγνύεται με μέλι και σκόρδο είναι εξαιρετικό τονωτικό για άτομα με άσθμα ή βήχα, καθώς και εκείνους που θέλουν να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού τους κατά τη διάρκεια γρίπης ή κρυολογήματος.

Η λεβάντα από την άλλη είναι ηρεμιστική, αντιπυρετική, διώχνει τους πονοκεφάλους.

Αντιπυρετική είναι και η μέντα η οποία θεωρείται και ισχυρό αντιβακτηριδιακό.

Το μύρτιλο απαλύνει τους πόνους των ματιών (εξαιτίας ιώσεων), ενώ λειτουργεί ως εφιδρωτικό.

Το τζίντζερ απαλύνει τον βήχα, βοηθά στην αναπνευστική συμφόρηση, ενώ ανακουφίζει και από τους πόνους στις αρθρώσεις.

Η γλυκόριζα σε βάμμα ή ως συστατικό μείγματος καταπραΰνει τον πονόλαιμο και τον βήχα, ενώ ανακουφίζει το αναπνευστικό, αφού είναι αποχρεμπτική και βλεννολυτική. Δεν ενδείκνυται όμως η χρήση της σε άτομα με υπέρταση.

Τοπ τεν διατροφικών εξολοθρευτών γρίπης 

  1. Ακτινίδιο
  2. Πορτοκάλι
  3. Μοβ λάχανο
  4. Πιπεριά
  5. Θαλασσινά
  6. Μούρα – Βατόμουρα
  7. Ξηροί καρποί
  8. Σαρδέλες
  9. Μπρόκολο
  10. Σπανάκι

AΠΕ

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.