ΑθλητικάΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Kastoria Outdoors: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στον Ερυθρό Σταυρό και απονομές (φωτογραφίες)

 

Την Κυριακή 08/12/2019 πραγματοποιήθηκε μία διπλή δράση της Kastoria Outdoors.

-Η πρώτη δράση εμπίπτει στα πλαίσια κοινωνικής ευθύνης και αφορά τη διάλεξη “Εισαγωγή στις Πρώτες Βοήθειες”.
Αναπτύχθηκαν επιλεγμένες ενότητες, μείζονος σημασίας, που αφορούν στη διαχείριση καταστάσεων υγείας σε αστικό και μη αστικό περιβάλλον.

-Η δεύτερη δράση αφορά στις απονομές πιστοποιήσεων στους επιτυχόντες των εξετάσεων της Βρετανικής Ομοσπονδίας Καγιάκ (BCU), της μεγαλύτερης παγκοσμίως,
οι οποίες διεξήχθησαν φέτος για πρώτη φορά στην πόλη της Καστοριάς,
μετά την ανάδειξη της Kastoria Outdoors ως πάροχο των Βρετανικών προγραμμάτων.

Εκφράζουμε από καρδιάς, τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες, για το ήθος που επέδειξαν και για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος!
Ιδιαίτερα συγκινητική για όλους μας ήταν η απονομή της πιστοποίησης στον Βαγγέλη, ο οποίος ανήκει στα άτομα που εντάσσονται στο φάσμα του αυτισμού.
Για τον Βαγγέλη, ήρθαμε σε συνεννόηση με την Βρετανική Ομοσπονδία, η οποία μας αδειοδότησε με το δικαίωμα να συμμετέχει και ο ίδιος στις εξετάσεις!
Ύστερα από δύο χρόνια εντατικής και σκληρής δουλειάς, ο Βαγγέλης κατάφερε να φτάσει σε ικανό επίπεδο ώστε να δώσει εξετάσεις, κωπηλατώντας και πλοηγώντας μονό σκάφος, χωρίς βοηθό και να περάσει ως επιτυχών!
Αξίζει λοιπόν πολλαπλάσια συγχαρητήρια γιατί χρειάστηκε πολύ περισσότερο χρόνο, επιμονή και προσπάθεια ώστε να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα και μάλιστα να γίνει ο μοναδικός πιστοποιημένος kayaker της Βρετανικής Ομοσπονδίας με αυτισμό στην Ελλάδα και ίσως ανά τον κόσμο (δυστυχώς για το δεύτερο δε κατέστη δυνατό να πάρουμε στοιχεία από την ομοσπονδία).

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση,
τον πρόεδρο του περιφερειακού τμήματος Ε. Ε. Σ. Καστοριάς κ. Συμεών Σπύρου για την παραχώρηση της αίθουσας
και την εκπαιδεύτρια-νοσηλεύτρια του τμήματος κ. Ελισάβετ Βούρδα για την εξαιρετική διάλεξη την οποία παρέθεσε στους παρόντες της εκδήλωσης.
Εμείς θα συνεχίσουμε τις δράσεις προσφοράς και στο μέλλον, όπως κάνουμε από το 2014, σε διάφορους τομείς!

 

 

Back to top button