Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

4ο Δημοτικό Άργους Ορεστικού: Συνεχίζουμε για 5η συνεχή χρονιά τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών

Ανήμερα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, παραδώσαμε την πολύτιμη πραμάτεια μας στον σύλλογο νεφροπαθών Ν. Καστοριάς. Από τον Σεπτέμβριο τα παιδιά μας μάζεψαν τα πλαστικά καπάκια και η χαρά τους είναι μεγάλη που θα μετατραπούν σε αναπηρικά αμαξίδια, ανακουφίζοντας συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.
Η εταιρεία ανακύκλωσης για τον έναν τόνο δίνει 130 ευρώ και η τιμή ενός αμαξιδίου ξεκινά από 300 ευρώ έως και μερικές χιλιάδες!

 

Η προσπάθειά μας συνεχίζεται και εκτός Άργους Ορεστικού, με τη στήριξη φίλων  του σχολείου μας, που επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία!
Ο εικονιζόμενος συμπολίτης μας εκ Κυψέλης ορμώμενος και φίλος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, Γρηγόριος Μήλιος, μου ζήτησε να του ετοιμάσω καλάθια για την ανακύκλωση πλαστικών καπακιών, τα οποία τοποθέτησε στην παραλία Ολυμπιάδας Χαλκιδικής κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί τους θερινούς μήνες.
Ο αγαπητός Γρηγόριος, δείχνοντας έμπρακτα την περιβαλλοντική-οικολογική του συνείδηση αλλά και την ανθρωπιά του, κατάφερε και γέμισε έντεκα σακούλες.

Back to top button